Hlavní obsah

Bojkot ze strany UEFA! Hráči Barcelony a Neapole protestovali proti ruské invazi. Marně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalisté španělské Barcelony si ve čtvrtek večer s chutí zastříleli v Neapoli v odvetném zápase Evropské ligy. Po výhře 4:2 postoupili do osmifinále, kde se utkají s Galatasarayem. Hráči obou týmů před zápasem ukázali transparent, který vyzýval ke konci války. Utkání se totiž hrálo v den, kdy Rusko zahájilo invazi na Ukrajině. Televizním divákům však toto gesto zůstalo skryto.

Foto: Ciro De Luca, Reuters

Fotbalisté Neapole a Barcelony před vzájemným střetnutím v Evropské lize ukázali transparent vyzývající ke konci války.

Článek

Fotbalisté katalánského klubu i Neapole se rozhodli před vzájemným střetnutím v Evropské lize vyjádřit solidaritu s Ukrajinou, která se stala terčem ruské invaze. Na hřišti ukázali velký transparent, na kterém stálo heslo „Stop válce."

Toto sdělení však zůstalo divákům u televizních obrazovek skryto. Podle dostupných zpráv UEFA zakázala záběry odvysílat. Právě Evropská fotbalová unie rozhoduje o tom, které záběry se mohou ve vysílání objevit, a které ne. Proč se rozhodla gesto fotbalistů nechat skryto, není známo.

Možným důvodem je fakt, že ruská společnost Gazprom je od roku 2012 sponzorem Ligy mistrů UEFA. Ruský gigant je sponzorem i německého klubu Schalke 04, které se už rozhodlo jeho logo odstranit ze svých dresů.

UEFA přitom vydala prohlášení, ve kterém vyjadřuje hluboké znepokojení nad vývojem bezpečností situace v Evropě a odsuzuje ruskou vojenskou invazi na Ukrajině.

Reklama

Související témata: