Hlavní obsah

Britská média tepou sparťanského beka: Panákovi spoluhráči vše v nevěřícném zoufalství sledovali

Britská média se po čtvrtečním vítězství fotbalistů Glasgow Rangers 2:0 nad pražskou Spartou v předposledním utkání skupiny Evropské ligy zabývala především úspěšným debutem domácího trenéra Giovanniho van Bronckhorsta a postupem do osmifinále. Řešila se také obrovská chyba hostujícího obránce Filipa Panáka před druhým gólem útočníka Alfreda Morelose.

Foto: Scott Heppell, ČTK/AP

Zklamaný bek Sparty Filip Panák

Článek

"Van Bronckhorst si odbyl premiéru v roli kouče Rangers po odchodu Stevena Gerrarda do Aston Villy a s radostí sledoval, jak jeho tým dosáhl komfortní výhry. Skvělý start pro Van Bronckhorsta, který byl hozen do důležitého zápasu po těžkém výsledku (pohárové prohře 1:3 s Hibernianem) a musel rychle zareagovat," napsal server BBC Sport.

"Na vítězství nad Spartou Praha se nebude vzpomínat s takovou láskou, jako na některé slavné pohárové bitvy, které tady Van Bronckhorst zažil během hráčské kariéry. Ale bude chutnat z odlišných důvodů, protože Nizozemec svou vládu započal výhrou, která zajistila skotským šampionům postup ze skupiny za Lyonem. První úkol splněn," doplnil web deníku The National.

I ten se pozastavil nad počínáním sparťanského obránce Panáka, jenž ve 49. minutě v Glasgow neuvěřitelnou minelou nabídl Kolumbijci Morelosovi druhou trefu v zápase. "Když se hosté snažili hrát odzadu, Filip Panák zpanikařil a bezcílně nacentroval před branku přímo na Morelose. Panákovi spoluhráči v nevěřícném zoufalství sledovali, jak Morelos gólovou hlavičkou spustil další kolo oslav na tribunách," uvedl The National.

"Sparťanský střední obránce se nevysvětlitelně pokusil dloubnout míč přes svoje pokutové území. Stěží uspěl, protože nacentroval přímo na Morelose a ten zblízka hlavou překonal bezmocného brankáře Holce," dodal jiný skotský list The Scotsman ve svém internetovém vydání.

Vybraná britská média už neřešila úvodní vzájemný duel skupiny A na Letné a bučení sparťanských dětských diváků na záložníka Rangers tmavé pleti Glena Kamary, které tehdy označila za rasismus.

Reklama

Související témata: