Hlavní obsah

Bude Vrba i počtvrté úspěšný? Není důvod, aby byli útočníci v šoku, uklidňuje kouč Plzně

Třikrát vedl Plzeň do bitvy v play off Ligy mistrů či Evropské ligy a vždy trenér Pavel Vrba provedl Viktorii do základní skupiny. Před dnešním úvodním duelem dvojzápasu s AEK Larnaka, kdy je ve hře podzimní místenka v druhé nejprestižnější klubové soutěži Evropy, se však musí obejít bez nejproduktivnějšího útočníka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Viktorie Plzeň jdou do boje o Evropskou ligu.

Článek

Michael Krmenčík, který odehrál všech pět soutěžních zápasů podzimu v základu a vstřelil tři branky, totiž pyká za vyloučení v odvetě 3. předkola Ligy mistrů s Bukureští. Šanci tudíž dostanou Marek Bakoš nebo Jakub Řezníček. Háček spočívá v jejich minimálním vytížení.

Evropská liga play off, 1. zápas Plzeň, 20:15
Pravděpodobné sestavy
Plzeň: Kozáčik – Řezník, Hejda, Hájek, Limberský – Hrošovský, Živulič – Kopic, Kolář, Zeman – Bakoš
AEK Larnaka: Juan Pablo – Truyols, Mojsov, Catalá, Antoniades – Laban, Jorge Larena – Tričkovski, Hevel, Tete – Mitidis. Rozhodčí Jug (Slovin.)

„Kdybych byl v opačné situaci a musel do hry poslat nerozehraného mladého Krmenčíka, měl bych obavy. Ale mám k dispozici Bakoše s Řezníčkem, což jsou zkušení borci. Obecně platí, že starší hráči nemají po zranění nebo nemoci problém naskočit do těžkých zápasů i bez předchozího zatížení. Není důvod, aby byli v šoku, když se na ně teď spoléhá," zůstával klidný trenér plzeňských fotbalistů.

Bakoš dosud nastoupil na 23 minut v Bukurešti, 15 minut hrál v domácí odvetě 3. předkola LM a čtyři minuty přidal při duelu v Jablonci. Řezníček má v nohách šest minut v Bukurešti, dalších 33 si připsal při řeži s Duklou. „Krmenčík měl velkou formu a není pro tým příjemné, když nemůže hrát. Ale je na hráčích, kteří ho nahradí, aby na něj dali zapomenout," usmíval se Bakoš, jenž nejspíš zaujme roli ofenzívní jedničky.

Vrba věří, že i s útočníky z lavičky si jeho tým vytvoří před odvetou pozici, aby navázal na postupy přes Kodaň, Lokeren a Maribor. „Ideál je neinkasovat a vstřelit víc než jeden gól," usmál se plzeňský trenér.

Reklama

Související témata: