Hlavní obsah

Byl to určitě můj nejlepší den, cítil se liberecký hrdina jako v sedmém nebi

Liberec

Trenér Trpišovský za něj před týdnem na Kypru pykal, když byl vykázán na tribunu za strkanici, v níž aktivně figuroval právě on. Záložník Jan Sýkora mu po utkání slíbil, že se mu revanšuje koupí dárku. Ve včerejší odvetě to novopečený reprezentant splnil na tisíc procent. Vstřelil hattrick, který Slovan posunul do Evropské ligy.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Šťastný střelec Liberce Jan Sýkora v odvetě proti Larnace.

Článek

Prožíváte nejhezčí den v životě?

Jeden z nejlepších určitě. Když se to spojí s premiérovou nominací do reprezentace, tak vlastně určitě nejhezčí. Jsem šťastný za góly, za postup, i za pozvánku. Je to nádhera, přál bych tohle každému. Splnili jsme cíl, který jsme si před sezónou dali, navíc jsme to završili takovým způsobem.

Neříkáte si, jestli se vám to nezdá?

Ano, může to vypadat jako sen. Ale když si promítnu, čím vším jsem si prošel, než jsem se dostal na tuto úroveň, a jak na sobě pracuju.... Myslím, že tohle je zasloužená odměna.

Vypadá, že vám sedí přeřazení z obrany do záložní řady...

Nastoupil jsem v záloze už v prvním duelu na Kypru. Takže jsem možná trenérovi zamotal hlavu.(směje se)

Trenérovi jste slíbil, že mu něco koupíte. Už na to došlo?

Zatím ne, ale co jsem slíbil, dodržím.(směje se) Je jasné, že placení se teď nevyhnu ani do týmové kasy. Za nominaci do nároďáku tam určitě zahučím. Ale zase by pokladník mohl zohlednit ty tři góly z odvety s Larnakou.

Kde se to vlastně ve vás vzalo?

Trenér gólmanů Štěpán Kolář mi před zápasem říkal, že mi to tam jednou spadne. A vidíte, dal jsem tři. To se mi povedlo možná v minižácích. Tajně jsem si přál vést v poločase o jeden gól. A bum, vedli jsme hned o tři. Fakt neuvěřitelné, určitě jsme nečekali, že to takhle výsledkově vyjde. V první půli nám prostě dopředu vyšlo všechno, co jsme udělali.

Koho si přejete do základní skupiny?

Moc bych si přál, aby k nám do Liberce přijel Manchester United. Jinak je mi to opravdu jedno.

Reklama

Související témata: