Hlavní obsah

Další ocenění pro sešívané. Zmrhalův banán patří v Evropě k nejhezčím

Praha

Pomsta po 23 letech byla sladká. Sešívaní hned v úvodním utkání ve skupině fotbalové Evropské ligy porazili Bordeaux 1:0 a oplatili tak Girondins vyřazení v semifinále Poháru UEFA z roku 1996. O jediný gól zápasu se parádní bombou postaral záložník Jaromír Zmrhal. Podle technických expertů UEFA byl jeho banán devátý nejhezčí v celém ročníku soutěže. Na Top 10 tref se můžete podívat uvnitř článku.

Jeden z nejhezčích gólů v kariéře, řekl šťastný střelec Jaromír ZmrhalVideo: Sport.cz

 
Článek

Sešívaní v úvodním duelu diktovali tempo a po zásluze zvítězili. Ve 35. minutě demonstrovali sílu svojí kombinace, na jejímž konci Hušbauer na hranici šestnáctky připravil palebnou pozici pro Zmrhala a reprezentant se zaskvěl. Křížnou bombou, která se otřela o břevno, si řekl o pozornost vyhlašovatelů.

„Určitě jde o nejhezčí branku, kterou jsem dosud vstřelil. Nepamatuji si, že bych si připsal tak krásný gól," liboval si Jaromír Zmrhal.

Jeho paráda patří k Top 10 gólů Evropské ligy, v níž sešívaní došli až do čtvrtfinále.

Parádní trefy ovšem padaly také do sítí českých mužstev. Přehledu vévodí fík Ismaila Sarra z Rennes, který předvedl v duelu s Jabloncem. Pedro z Chelsea se zase předvedl proti Slavii a Munir El Haddadi ze Sevilly také na úkor červenobílých.

Reklama