Hlavní obsah

Dinamo na Letné bez fanoušků? Správně! Pění mi krev. Straka nemá s chuligány slitování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fotbalové Dinamo Záhřeb musí odehrát odvetu play off Evropské ligy na pražské Letné bez fanoušků. Bude to znamenat klíčovou výhodu pro Spartu? „Je naprosto správně, že ti fandové nikam nesmějí. Tohle, co se stalo, nesnáším, nenávidím, pění mi krev,“ rozohnil se v pořadu Přímák trenér František Straka, když přišla řeč na fanoušky slavného chorvatského klubu. Ti byli u toho, když byl před utkáním o Ligu mistrů ubodán fanda řeckého AEK Atény. „Udělal bych drastická opatření, ven s nimi,“ dodává impulsivní kouč ve studiu Sport.cz.

Záhřeb bez fanoušků, Straka by tvrdě trestal Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Dinamo Záhřeb je známou fotbalovou značkou, klub vychoval celou řadu hvězd a není divu, že má pořádně velkou fanouškovskou základu. Vyhlášené tvrdé jádro má kromě obrovské podpory týmu na triku i řadu průšvihů. Třeba jako během nedávného duelu 3.předkola Ligy mistrů s AEK Atény, kdy byl ubodán jeden z příznivců řeckého týmu.

„Dinamu budou fanoušci na Letné chybět. Je rozdíl, když máš za sebou fanoušky, kteří jezdí a podporují tě a ty cítíš sílu. Ale po tom, co se stalo, je naprosto správné, že nikam nesmějí,“ tvrdí známý kouč. „Tohle chování na fotbalové stadiony nepatří, Fotbal je hra, neslouží k tomu, abychom se kvůli němu pozabíjeli. Když se něco stane, vždycky mi pění krev,“ dodává.

Dinamo Záhřeb, těžší než Kodaň? Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

„Pro chorvatský tým to bude na Letné nepříjemné. Tým je zvyklý, že s ním jezdí všude po Evropě. Snad je to záruka toho, že na stadionu se nic nestane. Opatrnost je ale na místě. Myslím si totiž, že se Ultras stejně přijedou koukat do Prahy do barů. Snad se něco nesemele ve městě,“ konstatuje Robert Neumann, expert Sport.cz, druhý z hostů pořadu Přímák.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.