Hlavní obsah

Do odvety šli Liberečtí jako favorit, odcházeli s brekem

LIBEREC

Vás překvapilo, že fotbalisté Liberce i přes výhru 3:0 z úvodního klání 4. předkola Evropské ligy nakonec do základních skupin nepostoupili? Budete se divit, ale v táboře Severočechů po čtvrteční blamáži z odvetného zápasu proti Dinamu Bukurešť velký údiv nenastal. „Dokázal jsem si představit, že postup nevyjde,“ přiznal po zápase domácí kouč Ladislav Škorpil, jehož tým po penaltách vypadl.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jan Nezmar (vlevo) a Radek Dejmek ze Slovanu Liberec v utkání proti Dinamu Bukurešť

Článek

Ze všech pěti českých zástupců měli fotbalisté Liberce 4. předkolo Evropské ligy rozjeté nejlépe. Vždyť jim UEFA za kontumaci zápasu v Bukurešti nabídla slastnou výhru 3:0. A to ještě z hřiště soupeře! Severočeši navíc před týdnem na půdě Dinama vedli v 88. minutě 2:0, než hlavní sudí vinou výtržností domácích fandů zápas ukončil. To samo o sobě bylo velice slibné a pro mnohé překvapivé.

Daleko větší šok ovšem čekal příznivce českého fotbalu, libereckého zvlášť, v odvetě. Ze strany domácího celku byl na stadiónu U Nisy totiž k vidění žalostný výkon. Na hřišti bylo během prvních devadesáti minut k vidění jenom jedno fotbalové mužstvo. A domácí to rozhodně nebyli. Šance si sice Škorpilovi svěřenci také vypracovali, s hrozbou, jakou ofenzíva rumunského týmu pro Slovan znamenala, se to ovšem absolutně rovnat nedalo.

Během 83. minut nasázeli hráči Dinama marnému Liberci potřebné tři góly. V prodloužení sice tahali za kratší konec, ale penalty rozhodli ve svůj prospěch a z konečného postupu se tak nakonec radovali. „Abychom v zápase mohli pomýšlet na postup, bylo třeba vyhnout se dvěma aspektům. Aby nedošlo k podcenění a aby nepřišel strach z postupu. Na hřišti bylo patrné to druhé,“ přiznal po zápase domácí kouč Škorpil. „Na některých hráčích bylo vidět, že nejsou ve své kůži,“ dodal.

Liberec favoritem? Nesmysl...

„To, že nás před utkáním v médiích pasovali na jasného favorita, že máme z 90 procent postup zajištěn, byl samozřejmě nesmysl,“ pokračoval zkušený domácí stratég. „S odvetou bychom se vyrovnali lépe, kdyby se nám podařilo vstřelit branku. Na to jsme šance měli, nastřelili jsme i tyče,“ připomněl Škorpil. „Vzhledem k nezkušenosti hráčů byl velký div, že se v penaltovém rozstřelu drželi tak dlouho. Byla to velká show. Bohužel pro nás s nešťastným koncem,“ zakončil liberecký trenér.

Zato kouč hostí Dario Bonetti si pochvaloval, že jeho svěřenci zvládli zápas, v němž doháněli tříbrankové manko. „Mohli jsme vidět velký zápas, který jsme od začátku kontrolovali. Myslím, že silnější mužstvo postupuje dál,“ řekl jasně Bonetti. „Jsem pyšný na naše hráče, že to takto zvládli. V zápase jsem pořád věřil v postup, překvapením to pro nás není,“ dodal osmačtyřicetiletý kouč, jenž si během aktivní kariéry připsal dva starty v italské reprezentaci.

Své měl k utkání říct i liberecký gólman Hauzr, jenž se sice zaskvěl dvěma famózními zákroky, třikrát ovšem míč ze své sítě lovil. „Kvalitativně srovnávat náš tým s tím soupeřovým prostě nejde. Oni mají daleko zkušenější hráče. Bohužel to v tomto utkání rozhodlo,“ řekla gólmanská jednička Severočechů. „Jak to asi může vypadat v kabině. Do řeči nikomu není,“ dodal Huzr, jehož spoluhráči se po nevydařených penaltách skáceli na trávník v beznaději.

Reklama

Související témata:
  Leverkusen - AS Řím dnes 21 : 00
20240509T21 : 00:00+0200
Leverkusen vs. AS Řím
Leverkusen vs. AS Řím
Leverkusen
AS Řím
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.