Hlavní obsah

Evropskou ligu ovládne Atlético, očekávají bookmakeři i sázkaři

Praha

Druhou nejprestižnější evropskou fotbalovou soutěž čeká už večer finále, ve kterém proti sobě nastoupí v Lyonu Olympique Marseille a Atlético Madrid. A favorit duelu o všechno je zcela jasný. Bookmakeři kurzem 1,7:1 jednoznačně důvěřují Atlétiku, na remízu je kurz 3,7:1 a na Olympique dokonce 5,7:1. Jasný názor mají i sázkaři, na španělský celek směřuje drtivých 90% sázek, na remízu 5% a na Francouze taktéž 5%.

Foto: Jean-paul Pelissier, Reuters

Fotbalisté týmu Olympique Marseille Florian Thauvin a Dimitri Payet slaví v semifinále Evropské ligy.

Článek

Marseille je příjemným překvapením Evropské ligy, vždyť na její výhru byl před startem základních skupin kurz 33:1. Tomu i mezi sázkaři věřil málokdo, nejvyšší vklad 2 tisíce korun nicméně i tak při atraktivním kurzu může přinést výhru „příjemných" 66 tisíc korun. Naopak Atlético se po pádu z Ligy mistrů ihned zařadilo mezi největší favority s kurzem 6:1 a svoji roli splnilo bezezbytku.

„Diego Simeone se svým týmem v předčasném finále dokázal odvalit kámen jménem Arsenal i s loučícím se Wengerem, a to v duelu, na který se bude dlouho vzpomínat. Španělský celek má bohaté pohárové zkušenosti, propracovaný herní systém a ofenzivní duo Griezmann - Costa, které umí být neuvěřitelně efektivní. Marseille zejména v souboji se Salcburkem ukázala, že umí hrát parádní a hodně divoký fotbal, se kterým ale v kontextu několika zraněných opor a potíží v obraně proti aktuálně druhému celku španělské ligy šanci na úspěch nemá. Favorit je zcela jednoznačný," říká Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Finále se však hraje na jediný zápas, překvapení se zcela vyloučit nedá. "Atlético je nesmírně silný a zkušený tým, který v minulých sezónách prokázal, že má pohárové dispozice. Ale ani Marseille bych zcela nezatracoval. Je schopna svým živelným pojetím fotbalu přivést do úzkých prakticky kohokoliv," poukazuje Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu.

I při pohledu na preference sázkařů během celého letošního ročníku soutěže je patrné, kterému týmu se bude fandit více. Na jeden tiket podaný na triumf Marseille v Evropské lize připadá hned šest tiketů vsazených na vítězství Atlétika.

Reklama

Související témata: