Hlavní obsah

Fanoušek napadl gólmana, ten se ale nedal. Útočníka zpacifikoval ještě před ochrankou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Naprosto nevídaný incident se stal v závěru druhého duelu play off Evropské ligy mezi Eindhovenem a Sevillou. V nastavení na hřiště vběhl jeden z fanoušků domácích Nizozemců a napadl hostujícího gólmana Marka Dmitroviče. Jenže srbský gólman ve službách Sevilly se nenechal a sám útočníka zpacifikoval.

Foto: Reuters

Brankáře Sevilly Marka Dmitroviče napadl fanoušek Eindhovenu, gólman se ale nedal a útočníka zpacifikoval.

Článek

„Přiběhl, pak do mě zezadu strčil a snažil se mě udeřit. Možná byl naštvaný kvůli výsledku svého týmu a také si dovedu představit, že byl trochu blázen nebo opilý. Strčil do mě a já ho zastavil, dokud nepřiběhla ochranka," líčil Mitrovič po utkání s viditelnými šrámy na krku.

„Ještě mě trochu škrábl do nosu," povídal dál 31letý Srb. Jak mu ale zvyk velí, nenechal se. „Opravdu jsem ho chtěl udeřit, nikdy v životě jsem však nikoho neuhodil. Ale umím se bránit. Jsem rád, že jsem si uvědomil, kde přesně je, a že jsem ho utnul. Pokud mě někdo napadne, budu se bránit," pokračoval Mitrovič.

Je možné, že fanouška opravdu přepadla frustrace z výsledku. Eindhoven prohrál úvodní duel ve Španělsku 0:3, jenže doma triumfoval 2:0 a byl jedinou trefu od prodloužení. V době incidentu, tedy na začátku nastavení druhé půle, byl stav 1:0.

„Takové věci se nesmí stávat a doufám, že budou potrestány," hlásil rázně Mitrovič. Ve stejném duchu vše komentoval i kouč Sevilly Jorge Sampaoli. „Přišel fanoušek a udeřil ho, myslím, že do zad. Jsou věci, kterým nerozumím," hlásil a zkritizoval i rozhodčí, že měli jednat rychleji a po útoku učinit další bezpečnostní opatření.

Dmitrovič přitom původně neměl nastoupit. Jasín Bunú však náhle onemocněl a do základu se posunul téměř dva metry vysoký srbský ranař. I přes napadení ale může se spoluhráči slavit postup mezi šestnáct nejlepších celků soutěže.

Reklama