Hlavní obsah

Sparta dostala v Liverpoolu brutální lekci. Sen Slavie o čtvrtfinále ukončila červená karta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Konec naději pro Slavii. Sešívaní podlehli v odvetném osmifinálovém zápase Evropské ligy na domácím stadionu AC Milán 1:3 a po porážce 2:4 z úvodního zápasu pro ně cesta pohárovou Evropou končí. Ještě hůře skončilo tažení Evropou pro Spartu, která po domácím debaklu 1:5 prohrála na stadionu Liverpoolu 1:6, když už po 14 minutách prohrávala 0:4.

Foto: Molly Darlington, Reuters

Spartě úvod zápasu na hřišti Liverpoolu vůbec nevyšel

Článek

Slavia začala bitvu s AC Milán aktivně a ve 12. minutě se do první velké šance dostal Mojmír Chytil, jeho ránu k levé tyči však Maignan zlikvidoval. Klíčový moment utkání přišel o čtyři minuty později, kdy byl vyloučen Tomáš Holeš a Slavia tak stejně jako na San Siru hrála velmi brzy v oslabení. To se také záhy projevilo.

Staněk ještě úvodní dvě gólovky italského týmu zlikvidoval, na Pulišičovu ránu v 34. minutě však už dosáhnout nemohl. Definitivní naděje domácích pak o dvě minuty později zadupal do země Loftus-Cheek, který do prázdné branky zvýšil už na dvoubrankový rozdíl. V nastavení prvního poločasu se parádní střelou blýskl Leao a italský gigant šel do kabin s tříbrankovým náskokem.

Fanoušci AC Milán dorazili hromadně do Edenu na odvetu se SlaviíVideo: Sport.cz

Druhý poločas se již dohrával s vědomím jasného postupujícího, do velké šance se dostal Giroud, jeho technický pokus však těsně minul levou tyč Staňkovy branky. Slávisté se dočkali aspoň čestného úspěchu, když své střelecké umění ukázal parádní ranou Matěj Jurásek. Na více než prohru 1:3 to však nestačilo, do čtvrtfinále Evropské ligy tak míří AC Milán.

Pachuť velká. Nerozumím tomu, že byla červená karta, hodnotí Lukáš Provod. Video: Sport.cz

Liverpool školil Spartu

Fotbalový horor zažila Sparta v úvodních minutách na slavném Anfield Road. Během úvodních čtrnácti minut si s děravou obranou letenských postupně poradili Núňez, Clark, Salah a Gakpo a Liverpool si mohl zbytek utkání vychutnat. Zmar úřadujícího českého šampiona do poločasu aspoň trošku zmírnil Birmančevič, který snížil na 1:4.

Ale šlo jen o dočasnou úlevu, protože krátce po změně stran český mistr ještě inkasoval po střele Szoboszlaie a záhy po něm přidal svoji druhou trefu v utkání Gakpo. Letenští tak mají za sebou týden hrůzy, v němž utrpěli dva debakly s Liverpoolem a v lize s Plzní.

Evropská liga
Osmifinále:
Slavia - AC Milán 1:3
Branky: 85. Jurásek - 34. Pulišič, 36. Loftus-Cheek, 45.+6 Leao, první zápas 2:4
Liverpool - Sparta 6:1
Branky: 14. a 55. Gakpo, 7. Núňez, 8. Clark, 10. Salah, 48. Szoboszlai - 42. Birmančevič. První zápas: 5:1

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články