Hlavní obsah

Slavia touží po další magické noci. Trpišovský si přeje postup v prodloužení, penalt se děsí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtrnáctý březen už byl jednou v historii fotbalové Slavie magický. Přesně před pěti lety doma sešívaní v epickém dramatu vyřadili v osmifinále Evropské ligy Sevillu, teď v totožné fázi stejné soutěže vyzvou v odvetě AC Milán. „Kdybych si mohl vysnít nějaký scénář, tak dostat zápas do prodloužení a v něm rozhodnout,“ řekl slávistický trenér Jindřich Trpišovský. Jeho parta bude od 18.45 dohánět ztrátu po porážce 2:4 na San Siru.

Slávisté nastoupí proti AC Milán jako bojovníci, kteří na hřišti nechají všechno. Trenér by si přál prodloužení, penalty už ne. Video: Sport.cz

 
Článek

Podobný průběh mělo slavné skolení Sevilly, kdy v předposlední minutě prodloužení rozhodl Ibrahim Traoré. Možnost dalšího mimořádného zápisu je pro červenobílou obec hodně lákavá. Smazat dvougólové manko proti italskému gigantovi představuje pro Slavii výzvu, na podzim v Edenu uvařila AS Řím 2:0.

„Chceme podat co nejlepší výkon. Fotbalový, mentální i fyzický. Chceme být co nejodvážnější, na druhou stranu vnímáme, jaké kvalitě čelíme,“ pověděl Trpišovský.

Personální trable Slavie před odvetou s AC Milán. Budou k dispozici marodi Zafeiris, Ševčík či Masopust? Video: Sport.cz

Scénářů, jak odveta může vypadat, je spoustu. „Kdybychom dostali zápas do prodloužení, znamenalo by to, že jsme vyhráli o dva góly. Fanouškům bychom tak dali extra porci minut, to by bylo fajn,“ uvedl Trpišovský.

Když však před ním nadhodíte variantu, že by rozhodovaly penalty, orosí se. „Penalty nesnáším. Jako trenér je zažívat nechci. To poslední, co chci, aby rozhodovaly o postupu a úspěchu právě penalty. Myslím si, že v domácím prostředí je případný rozstřel ještě složitější, tlak na střelce je obrovský,“ přemítal šéf slávistické lavičky.

V roli fanouška si ale podobné momenty užíval. „Během evropských nebo světových šampionátů jsem se v prodloužení vždy těšil, že penalty přijdou. To mě hodně bavilo,“ usmál se Trpišovský.

AC Milán na stadionu v Edenu.Video: Sport.cz

V úterý se v Lize mistrů dostal přes penaltový rozstřel do čtvrtfinále Arsenal přes FC Porto. Slávistický trenér to však ani nesledoval. „Koukal jsem na zápasy AC Milán v Rennes a s Empoli,“ prohlásil Trpišovský. Co vypozoroval? „Třeba v Rennes dokázali s míčem pod tlakem neuvěřitelné věci,“ nadchlo kouče sešívaných. Družinu kolem Oliviera Girouda chce ale zastavit.

Reklama