Hlavní obsah

"Fuck Slavia + UEFA", my držíme spolu, útočí fanoušci Rangers

Glasgow/Praha

Pražská Slavia se sice chystá na odvetu čtvrtfinále Evropské ligy proti Arsenalu, ve fotbalovém světě však stále rezonuje kauza obránce Ondřeje Kúdely ze zápasu s Rangers, kde ve středu UEFA vynesla tresty jak pro českého reprezentanta, tak pro hráče skotského klubu. Svůj postoj nyní vyjádřili na sociálních sítích fanoušci Rangers, kteří nápisem „Držíme spolu, bok po boku. Zkur...á Slavia + UEFA," ostře zaútočili na pražský klub i vedení evropského fotbalu.

Ondřej Kúdela o tom, co řekl Glenu KamaroviVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

 
Článek

Pražský klub se sice ve čtvrtek večer porve o postup do semifinále Evropské ligy, klidu si ale jeho hráči před bitvou s Arsenalem moc neužijí. Pořádně žhavým tématem je totiž stále kauza Ondřeje Kúdely, který ve středu vyfasoval trest za incident s hráčem Kamarou v odvetném duelu na půdě Rangers. Hráče měl podle tvrzení fotbalisty Rangers rasisticky urazit a UEFA mu za to zastavila činnost na deset utkání ve všech svých soutěžích.

Tresty pak dostali i fotbalisté skotského klubu. Rangers trest pro Kúdelu kvitovali, flastr pro své hráče se jim nezdá a nejspíš se proti němu odvolají. Svůj postoj pak vyjádřili na sociálních sítích i fanoušci Jezdců. „Držíme spolu, bok po boku. Zkur...á Slavia + UEFA," svítí v příspěvku na twitterovém účtu This is Ibrox. U všeho je hashtag #NoToRacism. Je tedy zřejmé, že fanoušci chtěli pro českého reprezentanta tvrdší trest. Oficiální reakce klubu na zmíněný příspěvek není známá.

Když se po zmíněném incidentu objevila na sociálních sítích fotografie pražských Ultras s hanlivým vzkazem hráči Rangers Kamarovi, Slavia okamžitě reagovala, že podobné chování zaslouží trest a označila snímek za podraz vůči klubu. Fotografii odsoudila i největší fanouškovská sdružení červenobílých Tribuna sever či Odbor přátel Slavie.

Klub následně podal trestní oznámení na policii, fanouška se ale snaží vypátrat i sama. Zatím však podle všeho nebyla úspěšná.

Reklama

Související témata: