Hlavní obsah

Hapal věří, že gól bude Baníku na postup stačit

OSTRAVA

Dvougólový náskok a čisté konto z úvodního souboje prvního kola Poháru UEFA si do odvety v nizozemském Heerenveenu vezli fotbalisté ostravského Baníku. Výhrou 2:0 na Spartě povzbuzený tým stojí před branami základní skupiny. "Pokud vstřelíme gól, asi by nám to na postup mělo stačit," tuší kouč Baníku Pavel Hapal.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Fanoušci ostravského Baníku

Článek

Z Mošnova do Groningenu se hráči vydali leteckým speciálem ve středu ráno, zbytek cesty pak už dokončili klubovým autobusem, který na ně v Nizozemsku čekal. "Viděl jsem Heerenveen v ligovém utkání s Almelem a na videu máme i poslední výhru soupeře v lize nad Nijmegenem. Bude to těžší duel než na Spartě, ale i naše výkony stoupají. Věříme si," dodal trenér.

Postoupí Baník do další fáze Poháru UEFA?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Nizozemci na rozdíl od úvodního souboje budou už mít k dispozici uzdraveného řeckého útočníka Samarase. "Je to nepříjemný hráč, urostlý dříč, jenže nemá tak rychlé první tři čtyři kroky, což by měla být výhoda pro naše obránce. Musíme hrát velice trpělivě, myslet hlavně na bezchybnou defenzívu, ovšem na druhou stranu i být aktivní. Pustit soupeře do tlaku, to by se nám mohlo šeredně vymstít. Také budou nepříjemné standardní situace Yildirima, proto je nutné vyvarovat se faulů," upozornil Hapal.

Žůrek jako žolík?

Baník má ale problémy se sestavou. Stále nejsou v pořádku Tomašák s Lesákem, otazník visí nad startem Čížka, kterého bolí tříslo, naopak do sestavy už by se měl vrátit Rajtoral. Dá se předpokládat, že Hapal znovu vsadí na defenzívnější rozestavení pouze s jedním útočníkem a v průběhu utkání se na hřišti dostane i rychlík Žůrek, kterého tým před soupeřem v poslední době trochu skrýval. "Je možné, že jej nasadíme, mohl by hrát důležitou roli," odtušil kouč.

Taktickou bitvu bude na vyprodaném stadiónu Abe Lenstra pro 21 500 diváků sledovat i necelých 700 fanoušků Baníku. "I když soupeř prohrává o dva góly, do bezhlavého útočení se nepožene. Heerenveen to nemá ve zvyku," dodal po večerním tréninku Hapal.

Pravděpodobné sestavy:
Heerenveen: Vandenbussche - Bakkati, Hansson, J. Drost, Seip -Bosvelt, Bruggink, Pranjič - Yildirim, Huntelaar, Samaras.
Baník Ostrava: Raška - Hoffmann, Klimpl, Besta, Čoupek - Rajtoral, Bystroň, Slončík, Magera, Metelka - Papadopulos.
První zápas 0:2. Utkání začíná ve 21.15 h, řídí jej Angličan D'Urso a nepřenáší jej žádná z českých televizí.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.