Hlavní obsah

Hlavně nenápadně! Do Glasgow se fanoušci Sparty vydají na vlastní nebezpečí

Praha
Aktualizováno

Pohybovat se radši jen v centru města a ve skupinách, klubovou symboliku odhalit až v sektoru na stadionu. Fotbalová Sparta sehraje ve čtvrtek v Glasgow další duel Evropské ligy s Rangers. Utkání je vyhodnoceno jako vysoce rizikové i pro pobyt mimo stadion, proto pražský klub vydává svým příznivcům instrukce, jak se ve Skotsku chovat. Příručka sparťana v Glasgow ukazuje, že jde o cestu na vlastní nebezpečí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanynka v roušce během utkání Sparta - Zlín. Ukazovat klubové symboly ve Skotsku se nedoporučuje...

Článek

Slavia nebo Sparta, Skotové pražské kluby příliš nerozlišují. Dusná atmosféra před čtvrtečním duelem by se tak dala krájet. Od vyhroceného březnového duelu Rangers se sešívanými jsou česko-skotské vztahy pocuchané a nadcházející mise je tak pouze pro odvážné.

„Vzhledem k předchozím událostem, mezi českým a skotským fotbalem, je utkání vyhodnoceno jako vysoce rizikové i pro pobyt mimo stadion, což ovlivní i náš program ve Skotsku," avizuje Sparta účastníkům oficiální výpravy.

„Po informacích od Policie ČR a ambasády ve Skotsku bude platit zákaz vycházení z hotelu (mimo program). Nemůžeme k tomu nikoho nutit, ale je potřeba si uvědomit vážnost situace a informace od výše zmíněných orgánů nebrat na lehkou váhu," poukazuje letenský klub.

Dávejte na sebe pozor

Do Skotska se ovšem na Ibrox Stadium chystají Spartu podpořit i její fanoušci. Letenský klub je žádá, aby si pozorně přečetli Příručka sparťana v Glasgow.

Chovejte se zodpovědně. Plánujte dopředu - V Glasgow budete i vy fanoušci reprezentovat náš klub, jeho slavné jméno, tradici a hodnoty. Dopředu si promyslete, jaký budete mít při návštěvě Skotska program, kdy budete cestovat na stadion a na jaká místa se vydáte.

Čtyři body ze dvou zápasů, to je dobrý krok k postupu v Evropské lize, říká trenér Pavel VrbaVideo: Sport.cz

Pohybujte se v centru města - Ve středu a v průběhu čtvrtečního dne se pohybujte v centru města. Nedoporučujeme procházky okolím stadionu Rangers a už vůbec ne návštěvu jedné z mnoha hospod a restaurací v bezprostředním okolí Ibrox Stadium.

Symboliku ACS ukažte až na stadionu - Vlajky, dresy a šály odhalte až v sektoru. Neupozorňujte na sebe ve městě, na hotelu, v restauraci či v dopravních prostředcích. Neprovokujte hlasitými chorály mimo stadion. Vyvarujte se i slovních provokací směrem k příznivcům Rangers.

Vytvořte skupiny - V průběhu návštěvy Skotska se pohybujte ve skupinách, nevydávejte se na individuální výlety a návštěvy místních podniků. A zkrátka: dávejte na sebe pozor.

Reklama

Související témata: