Hlavní obsah

Hrdý i zklamaný Priske: Hrál se fantastický fotbal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S viditelně rozporuplnými pocity předstoupil před novináře trenér fotbalové Sparty Brian Priske. Po prohře 2:3 v bláznivém prvním utkání play off Evropské ligy na půdě Galatasaraye opakoval slova jako hrdost a zklamání.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Kouč Sparty Brian Priske v utkání na Galatasarayi.

Článek
Fotogalerie

Istanbul (od našeho zpravodaje) - Sparta prohrála po gólu Maura Icardiho v nastavení, během celého zápasu ale sama zahodila několik stoprocentních šancí.

Jaké emoce ve vás převládají?

Je to těžké, kluci odehráli v mnoha aspektech skvělé utkání. Hrál se fantastický fotbal s mnoha šancemi. Mohli jsme dát daleko více gólů, ale celkově jsem na kluky hrdý, jak si vedli. Vědí, že se v některých okamžicích měli rozhodovat jinak. Teď jsme samozřejmě hodně zklamaní, že jsme nakonec prohráli.

Byl to nejlepší výkon Sparty v Evropě?

To nevím, těžké hodnotit. Střídali jsme dobré momenty s těmi těžkými. Jsme trochu frustrovaní. Pro kluky je to ale extra motivace, abychom zvládli odvetu na Letné. A samozřejmě také nedělní ligu na Letné.

Foto: Umit Bektas, Reuters

Žlutá karta pro Qazima Laciho ze Sparty

Věříte si do odvety?

Ukázali jsme, jak dobré hráče a tým máme. Doma budeme mít za sebou fanoušky, čeká nás úžasné prostředí a stejně tak zápas. Chceme vyhrát, připravíme se a uvidíme, co se stane. Uděláme pro postup všechno.

Cílem určitě bude vyvarovat se zbytečných chyb.

Máme za sebou dobrý zápas do útoku i obrany, ale rozhodují klíčové momenty a zlomky sekund. Za chyby jsme byli potrestáni, soupeř ukázal velkou individuální kvalitu. Výkon nám ale dává naději, že domácí utkání můžeme zvládnout.

Foto: Francisco Seco, ČTK/AP

Brian Priske uděluje pokyny svým svěřencům.

Jaké bylo pověstné turecké prostředí?

Očekávali jsme, že bude bouřlivá atmosféra. Snažili jsme se ale soustředit sami na sebe. Na to, co máme dělat. Celkově výborné utkání, oba týmy chtěly hrát fotbal a zvítězit. Užili jsme si to.

Jste spokojený s výkonem obrany a mladíků?

Martin Vitík, Asger Sörensen i Ladislav Krejčí hráli většinu utkání ve velké kvalitě. Tři branky jsme nedostali dlouho, ale jsem na kluky hrdý. Máme za sebou těžké venkovní utkání. Není hezké prohrát, ale z některých aspektů se můžeme poučit, abychom byli silnější. A mládí? Součást naší strategie. Kluci sbírají zkušenosti nejen na mezinárodní scéně. Dnes jsme narazili na dobrý tým, máme velký respekt k celému týmu Galatasaraye. Bohužel, neproměnili jsme mnoho šancí, zejména v prvním poločase. Z toho jsem zklamaný.

Pro odvetu se vykartovali Veljko Birmančevič, Matěj Ryneš i Ladislav Krejčí, fit není Jaroslav Zelený, tedy téměř celá levá strana.

Některé žluté karty, které jsme dostali, byly přísné. Je to ale rozhodnutí sudího a musíme ho přijmout. Jaroslav Zelený se dává v Praze do pořádku a uvidíme, jak se bude jeho zdravotní stav vyvíjet. Možná bude k dispozici už o víkendu proti Liberci.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články