Hlavní obsah

Jak porazit Rangers? Navázat na skvělý poločas s Betisem, radí expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vzácně vyrovnaná tabulka. Fotbalisté Sparty sice v Evropské lize vedou skupinu C, Aris Limassol, Betis Sevilla a Glasgow Rangers však mají po dvou úvodních kolech na svém kontě rovněž tři body jako Pražané. O to důležitější je pro Priskeho tým čtvrteční domácí utkání s Rangers. „Věřím, že Sparta zápas zvládne,“ zamýšlí se trenér David Horejš v pořadu Přímák na Sport.cz.

Spartu čeká doma Glasgow Rangers. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Repríza po dvou letech. V září 2021 doma Sparta v Evropské lize porazila Rangers 1:0. Vítězný gól obstaral Dávid Hancko, skotský tým dohrával bez vyloučeného Glena Kamary.

Letenští teď opět stojí před úkolem, jak porazit nepříjemný ostrovní tým.

„Sparta potřebuje navázat na to, co hraje. Předvádí kvalitní výkony, třeba první poločas v Seville byl skvělý. Betis je přitom silný španělský tým a Sparta se proti němu prezentovala skvělým fotbalem,“ poukazuje David Horejš.

Byla to asi moje životní trefa, říká Dávid Hancko. Z dětí v hledišti měl husí kůžiVideo: Sport.cz

„Má konstruktivní rozehrávku už od gólmana a stoperů, první gól na Betisu toho byl názornou ukázkou. Způsob hry Sparta určitě měnit nebude. Je třeba vidět, že její hra se neskutečně posunula. Nároky jsou úplně jinde, hráči to pochopili a přijali. I sami na sebe je mají velké,“ oceňuje expert ve studiu.

Rangers jsou po devíti kolech skotské ligy druzí, o sedm bodů za vedoucím Celtikem.

Spartě hrozí, že stejně jako o víkendu jí budou chybět Haraslín a Krejčí.

Je lepší při hře do hlubokého bloku Sparta, nebo Slavia Příspěvek z pořadu Přímák Video: Sport.cz

„Věřím, že si doma s Rangers poradí, i když ji nečeká jednoduché utkání. Haraslín a Krejčí jsou samozřejmě klíčoví hráči. Scházeli by, ale dokážou je nahradit. Sparta má z čeho vybírat. Pokud jde o obranu, Sörensen a Panák mají skvělou formu, Vitík udělal obrovský progres, a to tam je ještě Zelený…“ jmenuje Horejš.

Před dvěma lety pak Sparta koncem listopadu na Rangers prohrála 0:2 a pro jaro „sestoupila“ do Konferenční ligy. Letos se do Skotska vypraví hned za dva týdny ve 4. kole základní skupiny. Nejprve je však na programu čtvrteční duel v Praze.

„Jak si Sparta naklonila fanoušky, půjde za výhrou. Klidně může být i remíza, stojí proti vám soupeř. Doma jí ale věřím,“ říká Horejš.

Reklama

  0 : 2 AS Řím - Leverkusen 0 : 2 dohráno
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.