Hlavní obsah

Jsi podělaná ostuda! Naštvaný Mourinho si počkal po prohraném finále na rozhodčího a sprostě mu vynadal!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl v ráži, cítil velkou křivdu. Kouč fotbalistů AS Řím José Mourinho po středečním finále Evropské ligy se Sevillou, které rozhodl ve prospěch španělského týmu až penaltový rozstřel (po prodloužení skončil zápas 1:1), zle vyčinil hlavnímu rozhodčímu Anthonymu Taylorovi.

Foto: Petr David Josek, ČTK/AP

Zklamaný trenér AS Řím José Mourinho

Článek
Fotogalerie

Rozzuřený Mourinho si počkal na anglického sudího na parkovišti budepešťské Puskás Arény. „Podělaná ostudo, hanba ti. Do pr..le," křičel na Taylora Mourinho podle britského serveru Dailymail. Vzápětí portugalský trenér nahlédl do minibusu, do kterého Taylor nastoupil. „Gratuluji, ty zkur...á ostudo," vystřelil Mourinho další nadávku.

V tu chvíli k němu přistoupil šéf komise rozhodčích UEFA Ital Roberto Rosetti. Pokusil se rozzuřeného kouče obejmout, aby ho uklidnil. Mourinho ho však odstrčil. „Jsi s nimi na jedné lodi," řekl Rosettimu. Ten zakroutil hlavou a odešel.

Trenéra AS Řím namíchlo několik situací, které podle něj rozhodl Taylor v neprospěch AS Řím. Například, že neudělil druhou žlutou kartu Eriku Lamelovi, který následně přispěl k triumfu Sevilly proměněnou penaltou v rozstřelu. A také, že v 80. minutě neodpískal pokutový kop za ruku sevillského Fernanda.

„Bylo to intenzivní, živé utkání s rozhodčím, který vypadal jako Španěl. Příští rok nebudeme hrát Ligu mistrů, což je dobře, protože k tomu nejsme stvořeni. Doufejme, že Taylor bude řídit jen zápasy v Champions League a nebude moct předvést stejnou ostudu v Evropské lize," uvedl poté na tiskové konferenci Mourinho, který odjížděl ze stadionu bez medaile.

Při odchodu z trávníku ji vhodil do sektoru fanoušků AS Řím. „Medaile nesbírám, jejího majitele určitě potěší," reagoval Portugalec, který prohrál první finále některého z evropských pohárů v kariéře. V předchozích pěti stál na straně vítězů.

Reklama