Hlavní obsah

Kanonýři nás spasí, doufali slávisté. A snajpři je nezklamali

Praha

Kámen, který jim spadl ze srdcí, muselo být slyšet až v Číně. Vypadnout již ve 2. předkole Evropské ligy s estonským soupeřem, to by byl vzhledem k mohutným investicím nových vlastníků kolosální výbuch. Fotbalisté pražské Slavie ho však odvrátili, přes Tallinn přešli a již příští týden budou pokračovat v obnovené pohárové krasojízdě po sedmi letech proti portugalskému Rio Ave.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nůžky v podání útočníka Milana Škody ze Slavie.

Článek
Fotogalerie

Sedmnáct a čtrnáct je přesně potřebných 2:0. Zdánlivě nelogická rovnice je slávistům velice srozumitelná. Gino van Kessel dal v minulé sezóně 17 gólů a stal se králem střelců na Slovensku, Milan Škoda pak se 14 trefami patřil mezi čtyřlístek nejlepších kanonýrů soutěže české.

Pro sešívané bylo ve čtvrtek večer podstatné, že oba snajpři dali po gólu, což bylo na postup akorát.

„Postup byl naší povinností, takže úleva," přiznává Milan Škoda.

Ještě před týdnem měl přitom myšlenky na přestup do Číny, v Edenu zůstal na poslední chvíli. „Přestup už mám jednoznačně z hlavy," ujišťuje reprezentační útočník.

„Měl jsem s Milanem řadu pohovorů. Byl roztěkaný, protože chtěl odejít, stejně tak i Jarda Zmrhal. Díky panu Tvrdíkovi jsme Milana udrželi, tolik gólů dá v lize málokdo," kvituje trenér Dušan Uhrin.

Posilu chytaly křeče

Ještě lepší bilanci vykázala posila za 30 miliónů korun z Trenčína. Gino van Kessel na první gól Škodovi nahrál a druhý, postupový, dal sám.

„Se svým výkonem nejsem úplně spokojený, hodně jsem toho pokazil. Ale gól a asistence hned v prvním zápase za Slavii, to je pro mě dobrý start," libuje si Holanďan reprezentující Curacao.

„Gino nám odvetu rozhodl, jsme spokojení. Chytil se hned a splnil tak na 200 procent, co jsme od něj čekali. S balónem je to rychlý křídelní hráč, což se jen potvrdilo," poukazuje Uhrin.

Také jemu však řada nedostatků nové posily samozřejmě neunikla. „Bylo to jeho první utkání, trénoval s námi jen týden, což je málo na to, abychom ho hodnotili. Brzy ho chytaly křeče, na tom musíme zapracovat. A třeba taky na jeho presinku a na bránění," dodává kouč.

Teď už se může upnout k Rio Ave. „O příštím soupeři zatím nevíme vůbec nic, soustředili jsme se pouze na odvetu. Jen jsme si zabukovali letenky pro lidi, co do Portugalska poletí na pozorování," líčí Uhrin.

Úvodní duel se v Edenu hraje již příští čtvrtek.

Reklama