Hlavní obsah

Klopp: Od stavu 4:0 zvláštní zápas. Priske je top manažer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přišel před novináře, zářil. Vždyť jeho Liverpool rozdrtil Spartu v odvetě osmifinále Evropské ligy 6:1. Přesto trenér Jürgen Klopp našel na adresu českého soupeře slova chvály.

Foto: David W Cerny, Reuters

Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp

Článek

Liverpool (od našeho zpravodaje) - Klopp si uvědomuje, že kvalita a možnosti Liverpoolu jsou proti Spartě úplně odlišné.

Nebylo vám ale přece jen Sparty trochu líto, když jste ve 14. minutě vedli 4:0?

Rozhodně. Podívejte, sám jsem trenér, mluvil jsem o tom s Brianem Priskem. Rozdíl v kvalitě je velký, což bylo jasné už před zápasem. Dlouho jsem pracoval v menším klubu. V Mohuči. Tím ale nechci říct, že by Sparta byla malý klub. Zápasy s favority můžete vyhrát, jen potřebujete trochu pomoci od soupeře, čehož se Sparta od nás nedočkala. Kluci ukázali špičkový výkon a skvělý přístup.

Sparta vede českou ligu, chtěla by se co nejdříve objevit v Lize mistrů. Umíte si ji tam představit?

Těžko hodnotit, protože českou ligu a její úroveň moc neznám. Vím, že Slavia nebo Plzeň jsou silné týmy, když jsem byl mladší, hrál jsem proti Baníku Ostrava. Ale celkově nedokážu posoudit. Můžu jen říct, že Brian je top manažer. Už jsme se potkali v pohárech dřív, vím, že má jasnou vizi, jak chce, aby jeho tým hrál.

V jednom vás ale Češi možná jen překvapili. Co říkáte na fanoušky?

Určitě si alespoň užili výlet. Když vidím, jak skvěle se zachovali v Praze, tak nepochybuji, že klub poženou dál za titulem. Pokud se Sparta se zápasy s námi vypořádá správným způsobem, o čemž nepochybuji, může jí to pomoci.

Jak je vlastně těžké motivovat hráče, když vezete z venkovního utkání náskok 5:1?

Samozřejmě jsme to řešili na poradě. Řekl jsem, že neočekávám, že prohrajeme o pět branek, ale byl vyprodaný stadion, což je samo o sobě motivací. Chtěli jsme předvést dobrý výkon, existuje mnoho důvodů, proč musíte makat. Kluci začali neuvěřitelně, dali nádherné góly, měli chuť. Za stavu 4:0 se z toho stal opravdu zvláštní zápas.

Stejně jste si neodpustil jeden úlet a dostal žlutou kartu za protesty. Co vás naštvalo?

Stoper Quansah dostal žlutou kartu, ale proti té jsem neprotestoval. Vadilo mi, že jsem ho chtěl chvíli předtím při přerušení vystřídat, jenže rozhodčí nám to nedovolil. Žlutá byla zasloužená, ale zatrnulo mi, protože se při faulu mohl zranit. Celou dobu jsem byl jinak v klidu, jen v tuhle chvíli jsem se prostě trochu neovládl.

Reklama