Hlavní obsah

Priske: Liverpool je úplně někde jinde, jsem zklamaný z našich chyb

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodnotit zápas, který jste prohráli 1:6, není nic příjemného. Trenér fotbalové Sparty Brian Priske po přesně takovém debaklu na půdě Liverpoolu v osmifinále Evropské ligy ale musel. Uznal sílu soupeře, mluvil o úplně jiném levelu. Zároveň ale poprosil, aby veřejnost nehodnotila jeho tým jen na základě dvou proher s anglickým gigantem.

Foto: Lee Smith, Reuters

Zklamaný kouč Sparty Brian Priske po debaklu v Liverpoolu.

Článek

Liverpool (od našeho zpravodaje) - „Potkali jsme světový tým. Velký respekt před Liverpoolem, jak k zápasům s námi přistoupil. Jsem zklamný hlavně z chyb, které jsme udělali,“ zhodnotil Priske utkání.

Dají se najít jiná pozitiva kromě jednoho vstřeleného gólu?

Složitě. Výsledek je pro nás těžký, ale máme za sebou úžasnou cestu Evropou. Liverpool patří do Ligy mistrů, velký respekt před tím, co jeho hráči dokážou. Doma jsme byli v určitých pasážích rovnocenným soupeřem, jinak byl vidět ohromný rozdíl v kvalitě.

Odpovídá tomu i jednoznačné skóre, v kombinaci se zápasem na Letné 2:11.

Doufám, že vy i fanoušci Česku uznají, že rozdíl mezi Spartou a Liverpoolem je masivní, a nebudete nás posuzovat jen podle těchto dvou duelů. Soupeř je o hodně lepší, hraje na úplně jiném levelu. Máme za sebou dobré souboje s Rangers nebo Betisem, ale tohle je ještě někde úplně jinde.

Ještě s nedělní prohrou 0:4 v Plzni dostala Sparta za poslední tři střetnutí 15 gólů. Jak se z toho dá oklepat?

Dobrá otázka, ale teď nevím. Zápas v Plzni byl jiný, nemůžeme ho s Liverpoolem srovnávat. Ano, musíme se zkusit oklepat a koncentrovat na neděli, kdy nastoupíme doma s Hradcem Králové. Chceme se před vlastními fanoušky ukázat. Známe situaci v tabulce a víme, že musíme vyhrát. Zápasy s Liverpoolem nic nezmění. Hráči musí navázat na práci, jakou jsme za poslední rok a půl udělali. Je na nás trenérech, abychom hráče zvedli, aby kluci nabrali zpět sebevědomí.

Zmiňujete fanoušky, kteří byli na Anfield Road hodně slyšet. Máte pro ně nějaký vzkaz?

Jsou úžasní, ani se nedají popsat slovy. Cestovali za námi, podporovali nás hlasitě celých 90 minut. Úžasné a výjimečné. Jde o důkaz, že oceňují naši práci v průběhu celé sezony v evropských pohárech.

Reklama