Hlavní obsah

Plzeň - Sönderjyske 3:0Kobra zase uštkla a proměněnou penaltou nasměrovala Plzeň k postupu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
35. Ondrášek (penalta) 1 : 0
41. Ba Loua 2 : 0
52. Káčer 3 : 0
Záznam online reportáže

Reparát za nepovedené snažení v kvalifikaci o Ligu mistrů fotbalisté Plzně složili úspěšně. Šlo ovšem jen o první část opravné zkoušky, v níž po vyrovnané první půlhodině vyhráli v 3. kvalifikačním předkole Evropské ligy nad dánským Sönderjyske nakonec přesvědčivě 3:0 díky gólům Ondráška, Ba Louay a Káčera. Druhou část budou Západočeši skládat už příští týden v konfrontaci s lepším týmem z dvojice Beer Ševa - Motherwell. Pokud i tu svěřenci trenéra Guľy zvládnou, zajistí si účast v základní skupině Evropské ligy a reparát tak složí na výbornou.

Plzeň ve třetím předkole EL vyřadila SönderjyskeVideo: Česká televize

 
Článek
Fotogalerie

Kobra zase soupeře uštkla. A už podruhé od chvíle, co se vrátila z Texasu. Nejprve se nová plzeňská akvizice Zdeněk Ondrášek trefil v ligovém duelu s Bohemians, pět dnů nato přidal druhý gól v dresu Viktorie.

Sice z penalty, ovšem pro osud kvalifikační konfrontace s dánským Sönderjyske nesmírně důležitý. V ten moment se totiž vývoj střetnutí zcela otočil, neboť se znovu potvrdila stará fotbalová pravda, jak moc záleží na tom, kdo se trefí jako první. A v pohárech tuplem.

Dánové totiž v úvodní půlhodině zlobili. A moc. „Promyšlenou, a hlavně perfektně naplněnou taktikou jsme před dvěma týdny porazili v ligové partii mistra naší země Midtjylland, stejně jsme připraveni na Plzeň," avizoval už před zápasem trenér Sönderjyske Glen Riddersholm.

Zesílená pětičlenná obrana, vykrývaní prostorů, napadání domácích hráčů už na jejich polovině, aby nemohli rozehrávat a dostávat se ke kombinaci. A k tomu při každé příležitosti vyrážet vpřed. Rychle, jednoduše a se snahou akci zakončit, to byla partitura, kterou na Viktorii nachystal.

A skutečně účinkovala.

A kdyby se Jacobsenovi už po osmi minutách povedlo skórovat, kdo ví, jak by se dál střetnutí odvíjelo. Brabec však nebezpečí uhasil poté, co gólman Hruška střelu dánského útočníka jen vyrazil, aby se v 34. minutě postaral o klíčový moment celého zápasu.

Australský gólman mezi tyčemi hostů Lawrence totiž nedosáhl na centrovaný míč a chybu napravil jen za cenu faulu na Brabce. Ondrášek nařízenou penaltu proměnil a v tu ránu bylo utkání v plzeňské režii.

Zvláště, když po šesti minutách využil Kopic nedorozumění dánských obránců a Ba Loua zvrat stvrdil. Kopicovu střelu sice stačil brankář Lawrence ještě vyrazit, čímž vyzval plzeňského legionáře z Pobřeží slonoviny, aby vedení svého týmu jistil.

Po sedmi minutách druhé půle už nebylo vůbec co řešit, neboť po Kopicově bombě do tyče se dostal odražený balon ke Káčerovi, který ho pohodlně poslal do odkryté brány.

Brána play off Evropské ligy byla otevřená dokořán a Plzeň do ní zkušeně napochodovala, aniž by v dalším průlběhu zápasu připustila sebemenší komplikace.

Utkání 3. předkola fotbalové Evropské ligy:
Viktoria Plzeň - Sönderjyske Fodbold 3:0 (2:0)
Branky: 35. Ondrášek z pen., 41. Ba Loua, 52. Káčer. Rozhodčí: Rumšas - Radius, Sužiedelis (všichni Litva). ŽK: Absalonsen, Ekani, Bah (všichni.Sönderjyske). Bez diváků.
Plzeň: Hruška - Havel, Hejda, Brabec, Limberský - Káčer, Kalvach - Ba Loua (70. Kayamba), Čermák (90. Bucha), Kopic - Ondrášek (79. Beauguel). Trenér: Guľa.
Sönderjyske: Thomas - Banggaard, Kanstrup, Gartenmann - Bah, Albaek (71. Fredriksen), Mpindi Ekani, Dal Hende - Hassan (31. Eskesen), Absalonsen (73. Wright) - Jacobsen. Trenér: Riddersholm
Jak si vedl Liberec
Další výsledky EL

Reklama