Hlavní obsah

Kouč Getafe Laudrup věří v postup přes Bayern

PRAHA

Překvapivá remíza se zrodila ve čtvrtek v Mnichově, kde domácí Bayern v rámci prvního utkání čtvrtfinále Poháru UEFA jen remizoval se španělským Getafe 1:1. Po nadějném výsledku nyní kouč španělského mužstva Michael Laudrup věří v domácí výhru v odvetném utkání a postup přes papírově silnější Bayern.

Článek

V Allianz Aréně to měl být jednoznačný zápas, ovšem domácí Bayern Mnichov nedokázal potvrdit roli favorita. S nováčkem soutěže Getafe a překvapivě remizoval 1:1.

Domácí sice poslal do vedení v prvním poločase Luca Toni, který se s osmi vstřelenými brankami drží společně s petrohradským Pogrebňjakem na prvním místě tabulky střelců, šokem byl ovšem pro domácí gól v nastaveném čase zápasu, když se trefil střídající Contra.

Nadějná remíza a vstřelená branka na soupeřově hřišti povzbudila trenéra Getafe Michaela Laudrupa. Ten i přesto, že proti jeho týmu stojí gigant jménem Bayern Mnichov, myslí na možný postup. „Pokud jsme mohli remizovat tady v Mnichově, proč bychom nemohli vyhrát u nás v Getafe,“ ptal se sám sebe po utkání bývalý skvělý dánský fotbalista.

„Možná jsme k soupeři měli v prvních patnácti minutách přílišný respekt. Za stavu 0:1 jsme začali hrát. Z šancí, které jsme si vytvořili, jsme nakonec vyrovnali,“ radoval se na serveru goal.com kouč Getafe, který se s týmem do čtvrtfinále probojoval ve vyřazovací části přes AEK Atény a Benfiku Lisabon.

Dal gól a šel střídat

Zápas na půdě Fiorentiny, kde v dresu domácích odehrál celý zápas Tomáš Ujfaluši, přinesl duel s PSV Eindhoven a na obou stranách otevřený fotbal. Přesto se diváci dočkali jen dvou branek. Skóre zápasu otevřel v 56. minutě se štěstím Rumun Adrian Mutu, o sedm minut později ovšem vyrovnával na konečných 1:1 Koevermans. Tomu se podařilo vyrovnat, když už u postranní čáry byl připravený na jeho vystřídání Danko Lazović.

„Vystřídání Dannyho Koevermanse nemělo absolutně žádný význam na jeho výkon. Po zranění nebyl ještě zcela fit, my jsme ho ovšem postavili do základu. A samozřejmě jsme měli Danka na lavičce. Jeho schopností je také třeba využít,“ pochválil svého svěřence kouč hostů Sef Vergoossen.

Reklama

Související témata: