Hlavní obsah

Kuchař z Berlusconiho éry, dva autobusy a vlivný Zlatan. Do Prahy míří další gigant

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalové hody pokračují. Týden po Liverpoolu do Prahy dorazí další slavná značka: AC Milán. S každým zápasem italského obra jsou spojené mohutné logistické manévry – a čtvrteční odveta osmifinále Evropské ligy na Slavii není výjimkou. Speciál z Milána přiletí ve středu odpoledne a vystoupí z něj kolem 90 lidí včetně legendárního kanonýra v penzi Zlatana Ibrahimovice.

Foto: Claudia Greco, Reuters

Budou se takhle fotbalisté AC Milán radovat i v Praze? V prvním osmifinále Evropské ligy porazili Slavii 4:2.

Článek

Ani bitva o vstupenku do čtvrtfinále Evropské ligy neznamená, že by v Miláně něco měnili. Tým kolem kapitána Davideho Calabrii ve středu dopoledne v klidu potrénuje doma v Milanellu, odlehlém areálu na severozápad od milánského centra.

Rossoneri si z Milanella vezmou do Prahy kuchaře, jenž bude v Česku vařit s jedním protřelým parťákem. Michele Persechini v Miláně patří k inventáři a baví poutavými historkami. Pamatuje i časy někdejšího klubového bosse, italského expremiéra Silvia Berlusconiho. Každý den vstává v šest, oblékne si červenočerný rondon a začne chystat snídani pro hráče. „Cuoco Michele přesně ví, co potřebujeme. Vaří pro nás už přes 30 let,“ řekl pro Sport.cz milánský mluvčí Nicola Pozzi.

Výprava z Milána by měla do Prahy dorazit po páté odpoledne, na letišti budou čekat dva klubové autobusy. Jeden pro hráče, druhý pro zbytek delegace. Busy vyjely z Itálie už v pondělí, milánské San Siro a vršovický Eden po zemi dělí 870 kilometrů.

Tým se přesune z letiště rovnou na stadion, kde bude ve čtvrtek hájit dvougólový náskok z první partie. Hráči se projdou po trávníku a před obligátní tiskovkou k nim krátce promluví trenér Stefano Pioli. „Je to jeho rituál před každým pohárovým zápasem,“ prozradil mluvčí Pozzi.

Na dálku bude přihlížet i zmíněný Ibrahimovic. Z posledního gólu pestré kariéry se radoval loni 18. března, ve věku 41 let a 166 dnů se stal nejstarším střelcem Serie A. Teď je v Miláně vlivným rádcem vedení, má blízko k americkému majiteli Gerrymu Cardinalemu. V zákulisí se o něm mluví jako o „supersportovním“ řediteli, do kabiny údajně dál chodí hodně často.

Liverpool před týdnem sáhl po pětihvězdičkovém hotelu na Malé Straně, italský tým si vybral taktéž luxusní bydlení na okraji centra. „Přesné místo z bezpečnostních důvodů nechceme zveřejňovat,“ omluvil se mluvčí Pozzi. I tenhle detail napovídá, že ve čtvrtek večer půjde o všechno.

Reklama

  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.