Hlavní obsah

Legendy Sparty tipují. Češi už na horké půdě 22 let nevyhráli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z prodlouženého českého léta přistáli ve španělské výhni. V Andalusii panují teploty přes 30 stupňů. Podstatné je, aby se fotbalisté Sparty neuvařili v kotli zdejšího Betisu. Z hlediště jim budou fandit i klubové legendy Jiří Novotný a Martin Frýdek, které vedení na výjezd pozvalo. „Věřím, že by zápas mohl skončit 1:1,“ tipuje Frýdek. „Myslím, že gólů padne víc, takže 2:2,“ míní Novotný.

Sparťané si prohlížejí hřiště Betisu Sevilla, kde je čeká další zápas Evropské ligyVideo: Sport.cz

 
Článek

Sevilla (Od našeho zpravodaje) - Vcelku troufalé tipy. Vzhledem k tomu, jak horká zdejší půda fotbalově je, by byl bod nejspíš zlatý. Nepočítáme-li Veletržní pohár a Pohár Intertoto, české týmy vyhrály ve Španělsku jen dva z dosavadních 43 duelů! Od prosince 2001 tady nezvítězily dvacetkrát po sobě. Naposledy se radoval Liberec, když výhrou 2:1 na hřišti Mallorky jistil postup do jarního 4. kola tehdejšího Poháru UEFA.

„O kolo dřív jsme vyřadili Celtu Vigo. Byli jsme rozjetí, věřili si. U lajny jsem se tam honil se začínajícím mladým klukem, jmenoval se Samuel Eto’o,“ usmívá se Robert Neumann, v současnosti redaktor Práva a Sport.cz, při vzpomínce na Kamerunce, který se pak především v Barceloně stal legendou.

Do Sevilly se sparťané, díky zvládnutému trojboji, vydali v lepší náladě, potvrzuje to i Lukáš SadílekVideo: Sport.cz

„Končil podzim, takže na oslavu postupu jsme šli všichni dohola. Vypadal jsem příšerně. Snad jen trenéry to minulo, myslím, že Láďu Škorpila jsme ušetřili,“ chechtá se Robert ještě po letech. Na jaře pak svým gólem pomohl vyřadit Lyon, spanilá jízda Slovanu skončila až ve čtvrtfinále v Dortmundu.

Sparta jede na Betis. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

„Hrát ve Španělsku je samozřejmě těžké. Ale Spartě se teď také daří, takže si může věřit jako my tenkrát. Sebevědomí je proti tak silným soupeřům základ,“ poukazuje Neumann před dnešním utkáním Evropské ligy na stadionu pro 61 tisíc diváků.

Proti sparťanům bude večer hrát i podnebí. V Seville panuje tropické počasí, teploty dosahují 36 stupňů.

„Bude to pro nás problém, protože trenér po nás vyžaduje hodně běhání. Není to žádná omluva. Jsme zvyklí hrát v takových podmínkách. Musíme být připravení, jsme profesionálové. Musíme se umět přizpůsobit všemu. Je třeba být stoprocentně mentálně i fyzicky připravený,“ uvědomuje si albánský záložník Qazim Laci.

Reklama