Hlavní obsah

Sparta hraje o dárek pro Rosického, Malý Mozart má zatím pokažené narozeniny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Malý Mozart má zrovna dnes 43. narozeniny. Sportovní ředitel Tomáš Rosický však místo bujaré oslavy už myslí na misi fotbalistů Sparty v Seville. Není těžké uhodnout, jaký dárek by mu ve druhém utkání ve skupině Evropské ligy na Betisu udělal ve čtvrtek největší radost…

Sparťané si prohlížejí hřiště Betisu Sevilla, kde je čeká další zápas Evropské ligyVideo: Sport.cz

 
Článek

Sevilla (Od našeho zpravodaje) - Divná oslava, když hlavní protagonista zůstal sedět doma.

„Bohužel, Tomáš Rosický s námi neodcestoval, zůstal v Praze. Je trochu nemocný, takže to nejspíš nejsou jeho nejlepší narozeniny. Určitě uděláme všechno, abychom mu dali opožděný dárek. Snad mu kluci dopřejí pořádný zápas a zařídí dobrý výsledek,“ přeje si trenér Brian Priske.

Naplnění cíle bude perné. „Není pochyb, že nás čeká těžký soupeř a rozhodně také náročný zápas. Mají velmi dobře individuálně vybavený tým. Jsou rychlí a inteligentní. V mužstvu je Isco, jejich záloha je velmi kvalitní. Opravdu budeme čelit vysoké kvalitě a jejich domácím fanouškům. Musíme to pro ně udělat těžké,“ líčí Priske.

Foto: Pavel Dosadil, Sport.cz

Fotbalisté Sparty při procházce po trávníku stadionu Betisu Sevilla.

Letenští si dopoledne zatrénovali ještě v Praze, v osm večer se po trávníku stadionu Betisu jen prošli. Teploměr tou dobou stále ukazoval 33 stupňů Celsia. „Nejsme sice zvyklí na to hrát v takovém vedru, jsme ale profesionálové a musíme se připravit na jakékoliv klimatické podmínky,“ ujistil albánský záložník Qazim Laci.

Aktuálně sedmý tým španělské ligy vede známý trenér Manuel Pellegrini. Sedmdesátiletý Chilan se pokusí udržet stoprocentní pohárovou bilanci s českými týmy, které porazil ve všech třech dosavadních utkáních. S Villarrealem v sezoně 2008/09 vyhrál ve skupině Poháru UEFA v Mladé Boleslavi a v ročníku 2013/14 na lavičce Manchesteru City v Lize mistrů dvakrát zdolal Plzeň.

Do Sevilly se sparťané, díky zvládnutému trojboji, vydali v lepší náladě, potvrzuje to i Lukáš SadílekVideo: Sport.cz

O Spartě mluví pochvalně. „V české lize je to velký tým, zvyklý vítězit. Mají dobré hráče a značnou fyzickou sílu. Vůbec nepochybuju, že budeme muset předvést komplexní výkon, pokud chceme naplno bodovat,“ říká Pellegrini.

Reklama