Hlavní obsah

Leverkusen odcestoval k duelu Evropské ligy bez Schicka

Bez útočníka Patrika Schicka i dalších opor odcestovali fotbalisté Leverkusenu k závěrečnému duelu základní skupiny Evropské ligy na hřišti Ferencvárose. Bayer má jako vítěz skupiny G už jistý postup do osmifinále.

Foto: Thilo Schmuelgen, Reuters

Český útočník Patrik Schick vstřelil při výhře Leverkusenu v německé fotbalové lize 7:1 nad Fürthem poprvé v kariéře čtyři góly v jednom utkání.

Článek

Schick v sobotu řídil ligovou kanonádu Leverkusenu proti Fürthu, na výhře 7:1 se podílel čtyřmi trefami a asistencí. Pětadvacetiletý český útočník nastoupil po zranění teprve k druhému utkání a pro čtvrteční zápas v Budapešti dostal volno. Hrát nebudou ani brankář Lukas Hradecky či německý reprezentant Florian Wirtz.

"To, že nastoupíme v pozměněné sestavě, neznamená, že budeme mít na hřišti slabý tým. Postupový cíl jsme splnili, stále je tu ale cíl vyhrát další zápas," ujistil sportovní ředitel Leverkusenu Simon Rolfes.

Kouč Gerardo Seoane nemůže počítat ani s dalšími zraněnými nebo vykartovanými hráči základní sestavy. Výsledek už nic nezmění na poslední příčce Ferencvárose, který dosud ve skupině nebodoval.

Reklama