Hlavní obsah

Lidi si alespoň užili drama, smál se po postupu Rajtoral, ale přitom si zhluboka oddechl

„Alespoň si diváci užili nějaké drama. Být to 4:0, nudili by se,“ úlevně si oddechl František Rajtoral, jenž v odvetném pohárovém duelu proti Lokerenu podal výborný výkon. Jen gólovými trefami ho nekorunoval, i když tři velké šance, jimiž mohl zmiňované drama odmítnout, se mu hned po přestávce nabídly. „Řešil jsem je dobře, jen přesnost v koncovce mi prostě scházela. Dvakrát míjel míč tyč jen o centimetry, do třetice ji orazítkoval,“ povzdechl si nad smůlou, která ho provázela.

Foto: Petr Hloušek

Pavel Horváth se raduje se spoluhráči z Plzně Bakošem a Rajtoralem z postupu.

Článek

„Ale mohl je řešit lépe. Měl vedle sebe volné spoluhráče, kteří by doklepávali balón do prázdné brány. Pak by závěr nebyl tak hektický, i když pravdou je, že jsme Lokeren do žádné vyložené příležitosti nepustili," neodpustil si poznámku trenér Pavel Vrba, který Rajtoralovi určil na duel s Belgičany roli záložníka a ten se jí zhostil výtečně.

Oddechl si, jasná věc

„Je mi jedno, kde hraju. Měli jsme několik zraněných, takže kouč mě potřeboval ve středové řadě a mně to nedělalo problém," nedělal Rejtoral z nezvyklé role vědu.

Zato přiznával, že v posledních minutách si on, stejně jako všichni jeho spoluhráči nervy v hustém lijáku prožívali. „Nepodařilo se nám dotáhnout do konce pár brejků a Belgičané se ze všech sil snažili o vyrovnání. Výhru jsme však uhájili a vítězstvím se všechno maže, protože jsme v Evropské lize," liboval si po naplnění devadesáti minut.

„To už jsme sledovali hodiny a řvali na sudího, aby pískal konec. Dočkali jsme se," oddechl si samozřejmě Rajtoral, že jím neproměněné šance nezaplatila Plzeň postupem.

Komu se tohle povede? ptal se kapitán

„Jsem hrozitánsky spokojený, že jsme se do Evropské ligy dostali. Není obvyklé, aby český tým - a regionální k tomu - pravidelně postupoval v evropských pohárech," kvitoval cestu dál kapitán Pavel Horváth.

„V prvním zápase v Bruselu mě sice Lokeren nepřesvědčil, ale nakonec musím uznat, že jeho kvality byly srovnatelné s loňským Trondheimem či Kodaní. O to je letošní postup cennější," přidával a netajil, že cesta do základní skupiny Evropské ligy stála na těžkém, mokrém terénu jeho mužstvo spoustu sil.

„Mně terén nevadil, protože jsem se do něho zabořil, ale kluci po trávníku klouzali," neztrácel Horváth pochopitelně svůj obvyklý humor. „A to jsme na to byli lépe než Belgáni, protože ti nastoupili v lisovkách, zatímco my si vzali kopačky s kolíky, což nám alespoň trochu pomohlo," připojoval se rozradostněný Rajtoral.

Reklama

Související témata: