Hlavní obsah

Magera: Kluž teď zůstává za očekáváním

KLUŽ

Současná Kluž není žádný zázrak. Tvrdí to alespoň útočník rumunského klubu FC Temešvár Lukáš Magera, jehož tým uhrál se soupeřem pražské Sparty minulý víkend v lize bezbrankovou remízu. „Před zápasem na Spartě jsem říkal, že Kluž klidně může vyhrát, ale zůstala hodně za očekáváním,“ tvrdil Magera před dnešním večerním utkáním na horské rumunské půdě.

Foto: Petr Horník, Právo

Lukáš Magera na srazu fotbalové reprezentace

Článek

„Minulou sezónu hrála Kluž fakt pohledný fotbal, ale teď od toho trochu ustoupili. Začali nakopávat míče na vysoké útočníky a nemá to zdaleka takový efekt,“ vypozoroval český útočník. „Proti nám hráli v lize to samé. Čekal jsem, že když hrajeme u nich, víc nás zatlačí, ale převahu prakticky neměli. Kdybychom využili některou ze šancí, mohli jsme i vyhrát,“ přiznal.

„Ten styl asi měnit nebudou, což by měla být výhoda pro Spartu. Řepka s Hubníkem ty vysoké míče pokryjí,“ odhadoval Magera, který před odletem na zápasem Evropské ligy do Bruselu zaregistroval, že se v Kluži spekuluje o odvolání trenéra Antonia Conceicaa. „Nevím, jak moc je to horké, ale v Kluži se trenéři mění dost často. Kdyby prohráli se Spartou, možná by se tahle otázka řešila,“ prozradil.

Zápas v Praze trochu podcenila

Kluž podle něj zápas v Praze trochu podcenila. „Jeli do Prahy s tím, že na Letné vyhrají. Ale Sparta to zvládla výborně. Myslím si, že teď už mají ze soupeře daleko větší respekt a nebudou zdaleka tolik namistrovaní,“ říkal Magera.

Sparta nemusí mít přílišné obavy z bouřlivého prostředí, i když fanoušci v Kluži prý někdy dokáží udělat v ochozech pořádné dusno. „Když jsme u nich hráli, nic velkého se z jejich strany nekonalo. Jen jednou přiletěl na trávník zapalovač, ale jinak byl klid,“ tvrdil Magera.

A tušil, že Sparta v Kluži diváky příliš nepotáhne. „Vyprodáno zdaleka nebude. Když jsme u nich hráli, bylo tam možná nějakých patnáct tisíc diváků a to byl šlágr kola. Počítám, že na Spartu přijde tak deset tisíc,“ dodal vytáhlý útočník Temešváru, který bude ve čtvrtek večer se svým klubem hrát zápas na půdě Anderlechtu.

Reklama

Související témata: