Hlavní obsah

Mourinho přerušil Rodgersův rozhovor a poděkoval mu za "nejlepší víno na trhu"

Trenér fotbalistů Leicesteru Brendan Rodgers přivítal na King Power Stadium svého protějška Josého Mourinha z AS Řím před čtvrtečním úvodním semifinále Evropské konferenční ligy lahví vína. Portugalský kouč po utkání, které skončilo remízou 1:1, vstoupil do Rodgersova rozhovoru a poděkoval mu za "nejlepší víno na trhu".

Foto: Craig Brough, Reuters

Jose Mourinho a Brendan Rogers se zdraví po vzájemném duelu

Článek

Celek z italské metropole v Leicesteru vedl od 15. minuty po gólu Lorenza Pellegriniho. V 67. minutě si srazil míč do vlastní sítě obránce hostů Gianluca Mancini.

Během Rodgersova pozápasového televizního rozhovoru se na scéně objevil i trenér AS Řím. "Dal mi to nejlepší víno na trhu," prohlásil Mourinho. "Stálo hodně peněz," odpověděl se smíchem Rodgers.

Mourinho se k dárku vrátil i na následné tiskové konferenci. "Koupil mi to nejlepší portugalské víno. Teď brečí, protože je vážně drahé. Chtěl mi dát mou oblíbenou lahev. Velmi těžce se shání, nevím, jak se mu to povedlo. Vím, kolik platil. Vypiju ho příští týden bez ohledu na to, co se stane," uvedl devětapadesátiletý Portugalec.

S Rodgersem se zná ze svého prvního působení v Chelsea. Zatímco Mourinho tehdy londýnský celek vedl jako hlavní trenér, Rodgers koučoval mládež a později rezervní tým. "Rád jsem ho viděl. Těší mě, jak se mu v kariéře daří. Spojuje nás touha. Vítěz římské odvety musí v albánském finále vyhrát," řekl Mourinho.

Také Rodgers svého kolegu pochválil. "Je to špičkový manažer, vždycky jím byl a vždycky jím bude. Je to dobrý člověk. Josého tým vám to vždy pořádně ztíží. Zápas se mi vážně líbil. Před utkáním jsme se dlouho bavili. Má svou lahev vína, takže je šťastný," uvedl devětačtyřicetiletý rodák ze Severního Irska. Jako trenér se proti Mourinhovi postavil podeváté v kariéře.

Odveta na Olympijském stadionu v Římě je na programu ve čtvrtek. Vítěz se 25. května v Tiraně utká s lepším z dvojice Feyenoord Rotterdam - Olympique Marseille, jejichž první vzájemný souboj vyhrálo nizozemské mužstvo 3:2.

Reklama