Hlavní obsah

Mrtvý Pákistánec, dobrý Pákistánec. Kamarův právník čelí lavině nenávisti

Vodu na mlýn v kauze Kamara-Kúdela přilili na stranu Glena Kamary a jeho právníka Aamera Anwara fanoušci Slavie, kteří mu teď posílají nenávistné zprávy. Ten teď část z nich sdílel ve videu na svém twitterovém účtu.

Foto: Andrew Milligan, Reuters

Slávista Ondřej Kúdela (vpravo) během bouřlivého sporu s Glenem Kamarou z Rangers (druhý zleva).

Článek

Fanoušci pražského klubu jsou celou situací kolem nepřiměřeného trestu pro stopera Ondřeje Kúdelu a naopak příliš nízkého pro hráče Rangers Glena Kamaru a Kemara Roofea, pořádně znechuceni. Svůj vztek si teď vylévají na právníkovi, který Kamaru zastupuje.

Ten již dříve uvedl, že Kúdelovi za jeho údajnou rasistickou urážku adresovanou jeho klientovi hrozí vězení a také zaútočil na prezidenta Miloše Zemana, který se ke kauze vyjádřil.

Teď na twitteru sdílel video s řadou nenávistných komentářů, které měl obdržet od slávistických fanoušků za posledních 24 hodin. „Za ta léta jsem byl několikrát obětí rasistických útoků, byl jsem ohrožován extrémisty, ale snažil jsem se s tím žít, kvůli práci, kterou dělám," uvádí.

„Tohle je hrozný příklad rasistických útoků, které jsem obdržel od fanoušků Slavie," dodává s tím, že to je jen zlomek toho, co si musí vytrpět Glen Kamara.

Reklama

Související témata: