Hlavní obsah

Kamarův právník zaútočil na prezidenta Zemana: Okamžitě se omluvte

Velký rozruch způsobil ve Velké Británii dopis z Pražského hradu, který zaslal s vědomím prezidenta republiky Miloše Zemana jeho kancléř Vratislav Mynář disciplinární komisi UEFA. Ta ve středu uznala vinným slávistického obránce Ondřeje Kúdelu z rasistického útoku na hráče Rangers Glena Kamaru a potrestala ho stopkou na 10 zápasů. Hradní dopis vyvolal pobouření jak v tamních médiích, tak u Kamarova právníka Aamera Anwara.

Foto: Andrew Milligan, Reuters

Vývojem zápasu frustrovaní Rangers ztráceli nervy. Takhle se Connor Goldson a další domácí hráči pustili do Ondřeje Kúdely.

Článek

Mynář v apelu zdůraznil, že Kúdelův „rasismus je neprokázaný a domnělý" a že boj s rasismem se v podání UEFA změnil na „boj neúspěšných proti úspěšným" a je „vrcholem pokrytectví, pozitivní diskriminace a trapného podbízení se hloupým trendům."

Právník Anwar po obdržení překladu hradní dopis ostře odsoudil.

„V čase, kdy se snažíme apelovat na Slavii, aby veřejně vystoupila proti rasismu jejich fanoušků, může tenhle ostudný dopis roznítit jen další nenávist," napsal Anwar.

„Hysterický dopis ze sídla českého prezidenta tvrdí, že symbolický desetizápasový trest pro Kúdelu za rasismus proti Glenu Kamarovi padl, aby naplnil zvrácená očekávání úzké skupiny aktivistů. Český prezident by se měl za tato slova okamžitě omluvit," uvedl mimo jiné právník.

Dále prezidenta vyplísnil, že ve vlastní zemi tímto činem vytváří klima strachu a že se obává o postavení hráčů tmavé pleti v českém fotbale.

Reklama