Hlavní obsah

Můžeme si přihrát naslepo, lebedí si nad progresem strůjce slávistického vítězství

Praha

Nejkrásnější trefa dosavadní kariéry Jaromíra Zmrhala zajistila fotbalové Slavii Praha v úvodním duelu skupiny C proti francouzskému Bordeaux zisk tří bodů. Při šestnáctém startu v evropských pohárech se pětadvacetiletý záložník dočkal ve čtvrtek večer vůbec první trefy na mezinárodní klubové úrovni. A šlo o skutečně výstavní ránu do šibenice. „Ale když jsem po pauze neproměnil tutovku, tak jsem v závěru trnul, abychom vítězství neztratili," přiznával, když si dostatečně užil děkovačku před stadiónem v Edenu.

Jeden z nejhezčích gólů v kariéře, řekl šťastný střelec Jaromír ZmrhalVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Trenér Jindřich Trpišovský o cenném vítězství nad Bordeaux

Představuje vítězná trefa, kdy jste poslal balón z hranice velkého vápna do šibenice ke vzdálenější tyči nejkrásnější gól vaší kariéry?

Určitě jde o nejhezčí branku, kterou jsem dosud vstřelil. Nepamatuji si, že bych si připsal tak krásný gól.

Francouzské Bordeaux jste v úvodním duelu skupiny k ničemu nepustili. Panuje s vítězným vstupem velká spokojenost?

Zvítězili jsme s čistým kontem, což je super, byť výhra mohla být výraznější. Jednu velkou šanci měl Tomáš Souček a další jsem nevyužil já. Druhý poločas bychom určitě mohli odehrát trošku lépe, udržet se více na míči a dostat do hry více klidu. Zbytečně jsme někdy měli v ofenzivě ztráty, jak jsme se hrnuli za druhým gólem.

Proč se vám nepodařilo překonat brankáře Costila i podruhé, když jste se v 81. minutě zjevil na malém vápně zcela nekrytý?

Jednoznačně šlo o moji chybu. Rána mi sedla, trefil jsem balón nártem dobře. Ale až příliš jsem se soustředil, abych hlavně dobře trefil míč, místo abych si vybral místo, kam balón pošlu. Brankář soupeře se pak stačil přemístit, přitom stačilo si chvilku počkat a trefit míč placírkou po zemi. Mrzí mě, že jsem příležitost nevyužil. A kdybychom inkasovali, bylo by to ještě horší.

Bylo pro vás Bordeaux snadnějším soustem, než jste očekávali?

Byli jsme dobře připravení, každý odvedl na hřišti maximum. Jen jsme se prostě po přestávce zbytečně hrnuli dopředu a za každou cenu chtěli přidat druhý gól. Bylo to pak v závěru zbytečně nervózní. Ale potvrdilo se, že jdeme po správné cestě.

Minulý rok jste skupinu rovněž odstartovali vítězstvím 1:0, ale nakonec Slavia do jarních bojů nepostoupila.

Budeme doufat, že letos bude vývoj skupiny a zejména pak její konec, příznivější. Chceme být úspěšní na všech frontách a vyhrávat všechny zápasy. Tři body ze souboje s Bordeaux představují hodně dobrý vstup, byť nás čeká ještě pět zápasů.

Cítíte ve hře Slavie ve srovnání s loňským účinkováním v evropských pohárech zlepšení?

Jsme více sehraní, víme o sobě. Hrajeme spolu určitou dobu, máme zažité kombinace a můžeme si přihrát klidně naslepo. Nicméně i tak se připravujeme na každý zápas extra a jsme schopní nastoupit na soupeře s rozličným stylem.

Reklama