Hlavní obsah

Myšlenky na hattrick? Nejdůležitější je, jak jsme k vítězství došli, radoval se Chytil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šance v základní sestavě se chopil zdatně. „Asi jo. Jsem rád, že jsem v ní nastoupil po delší době a že se mi utkání povedlo,“ smál se útočník fotbalové Slavie Mojmír Chytil po drtivé výhře 6:0 ve druhém kole základní skupiny Evropské ligy proti Šeriffu Tiraspol. Dal dvě branky, statisticky výrazně podpořil demolici moldavského mistra, ale Slavia excelovala jako celek. „Bylo to úžasné,“ zářil čtyřiadvacetiletý forvard.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mojmír Chytil se raduje ze vstřelené branky proti Šeriffu Tiraspol.

Článek

Sešívaní se mohli usmívat, zápas jim sedl. „Myslím, že jsme si ho všichni moc užili. Hlavně díky výkonu, který jsme podali. Takové utkání se hraje skvěle. Musím dát kredit obráncům, klukům ve středu zálohy, kteří nám vytvářeli šance,“ chválil Chytil.

Letní akvizice z Olomouce vstřelila první branku už ve 4. minutě, na malém vápně zužitkovala přihrávku od Conrada Wallema. „Jen jsem musel trefit bránu, a ne gólmana, což se naštěstí povedlo,“ popsal rodák ze Skalky. Skóre pak uzavíral na 6:0, když správně nastavil nohu a nasměroval míč do brány po střele Tomáše Holeše.

Tři branky v jednom utkání nasázel při debutu za národní tým v přátelském utkání proti Faerským ostrovům, teď na hattrick také pomýšlel. „Přiznávám, že ano. Ke konci jsem měl šanci, bohužel jsem ji nedal. Jsem ale rád za všechny, co dali gól. Nejdůležitější je, jak jsme k vítězství došli,“ pravil jednoznačně. „První pohárové góly chutnají krásně,“ dodal.

Chytil zatím počítá ve Slavii bilanci 15 soutěžních zápasů, 594 odehraných minut a 6 gólů. To je solidní. Pomohou mu dva góly proti Šeriffu k častějšímu prosazení do základní sestavy? „Je nás tu spoustu vyrovnaných hráčů, hrajeme za tři dny v Liberci. Všichni na tréninku pracujeme na sto procent. Je na trenérovi, na koho ukáže,“ nechtěl o tom borec s třináctkou na zádech spekulovat.

Červenobílí si pomohli perfektním vstupem, po sedmi minutách vedli o dva góly. „To soupeře podle mě položilo. A když jsme na začátku druhého poločasu přidali čtvrtý gól, byl pro ně zápas hrozně složitý. Už asi čekali jen na konec, my jsme ale hráli pořád s chutí, bavili jsme fanoušky, což je nejdůležitější,“ pochvaloval si Chytil.

Slavia vykročila do Evropské ligy snově, po dvou zápasech sebrala všech šest bodů stejně jako AS Řím, ale tabulku vede díky lepšímu skóre, které má 8:0. „Je to super. Šest bodů je skvělých, musíme v tom pokračovat a dál vyhrávat,“ zavelel jeden z hrdinů čtvrtečního večera.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.