Hlavní obsah

Nechtěl bych být v kůži Holeše, řekl Trpišovský. Po zápase mluvil i se Zlatanem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cloumal s ním smutek, ale pak mu trochu vylepšil náladu Zlatan Ibrahimovic. Legendární kanonýr a dnešní vlivný poradce vedení fotbalového AC Milán si se slávistickým trenérem Jindřichem Trpišovským v Edenu podal ruku a krátce poklábosili. „Vyjádřil nám fakt velký respekt,“ líčil Trpišovský po porážce 1:3 v odvetě osmifinále Evropské ligy. Pohárová cesta českých vicemistrů skončila i kvůli dalšímu vyloučení, tentokrát nedohrál kapitán Tomáš Holeš. „Těžko se to kouše,“ žasl Trpišovský.

Nechtěl bych být v kůži Tomáše Holeše, musí se cítit hrozně, přiznal Jindřich Trpišovský. Vyloučení nechápu, jde proti fotbalu.Video: Sport.cz

 
Článek

Co vám běželo hlavou, když jste viděl červenou kartu pro Holeše?

Třeba hodiny příprav u videa na situace jedenáct proti jedenácti. Po vyloučení je všechno jinak, celý herní plán je fuč.

Už jste s Holešem mluvil? Jak se cítí?

Ještě jsem ho neviděl, ale musí se cítit hrozně. Nechtěl bych být v jeho kůži. Navíc tahle červená karta pro něj bude znamenat trest do letní kvalifikace. Dioufovi jsem v Miláně mohl vyčítat, že tam šel podrážkou, ovšem Tomášovi nemůžu říct nic. Musí to být pro něj hrozně složité: těšil se na zápas a ve dvacáté minutě šel ven. Musíme mu pomoct. Můžu ho utěšit snad jen tím, že v neděli bude hrát ligu proti Liberci. Je čerstvý. (usmívá se)

O čem jste si u lajny vyprávěl s hvězdným milánským útočníkem Olivierem Giroudem, když sudí Glenn Nyberg zkoumal Holešův faul na monitoru?

Giroud mě přišel pozdravit: říkal, že si mě pamatuje z našich zápasů proti Chelsea. A že nechápe, co tam rozhodčí hledá. Holi ani nešel do skluzu, jen si kryl balon a byl zády k protihráči. Nechápali jsme, proč to tak dlouho trvá, a rozhodčí nakonec vytáhl červenou kartu. Nerozumím tomu, jde to proti fotbalu. Hrát dva skoro celé zápasy o deseti je frustrující.

Přitom jste v odvetě neměli špatný start, viďte?

Začali jsme aktivně a je škoda, že jsme standardku po prvním faulu nevyužili tak, jak jsme mohli. Snažili jsme se hrát nátlakově, ale pak stejně jako v Miláně přišla červená karta, která rozpůlila zápas. Jsme zklamaní.

Foto: Sofascore.com

Statistiky Slavia - AC Milán

Z čeho nejvíc?

Všichni jsme se těšili na velký zápas a velký fotbal. Jenže už prvních deset minut se kvůli častému ošetřování moc nehrálo a po červené kartě to pro nás už bylo těžké.

Ještě v prvním poločase jste dostali tři góly a bylo hotovo.

Podržel nás brankář Staněk, chytil dva sólové nájezdy. Bohužel jsme živelným fotbalem nechali Milánu spoustu prostoru. Díky tomu se dostával do situací jeden na jednoho a dokázal se z toho prosadit.

A co se navzdory porážce a vyřazení z Evropské ligy povedlo?

Jsem rád za všechny tři góly proti Milánu v deseti. Ten dnešní dal Matěj Jurásek po skvělé střele. Když šel na hřiště, hlásil: „Ještě stihnu dvě áčka!“ Tak aspoň že přišlo to krásné géčko… Ještě bych vypíchnul rychlé perfektní hřiště a atmosféru, která byla fantastická už na rozcvičce. Zažil jsem v Edenu spoustu skvělých momentů a i teď diváci fandili do poslední chvíle. O to víc jsme zklamaní, že jsme nemohli ukázat víc v jedenácti proti jedenácti.

Ukázali jsme kvalitu. V týmu dřímá nějaký potenciál, musíme to dál prodávat, hodnotí účinkování v Evropské lize Jindřich TrpišovskýVideo: Sport.cz

Dost jste ale ukázali už předtím, počítá se třeba první místo v podzimní skupině. Nebo ne?

Jsem hodně hrdý na to, že jsme navázali na naše předchozí pohárové mise. V součtu s kvalifikací jsme uhráli přes 20 bodů. Máme za sebou spoustu skvělých výkonů i velkých zážitků a až na jednu výjimku jsme skórovali v každém zápase. Těší mě, že jsme porazili AS Řím a ustáli plno těžkých situací. Načerpali jsme velké zkušenosti, které si teď musíme přenést do ligy a do letní kvalifikace o další sezonu v pohárech. Snad v ní zažijeme další velké chvíle. Stejně jako Plzeň: gratuluju jí a trenéru Koubkovi k postupu do čtvrtfinále Konferenční ligy.

Foto: David W Cerny, Reuters

Zlatan Ibrahimovic na stadionu v Edenu během odvety Slavie s AC Milán

Byla podle vás červená karta pro Tomáše Holeše v odvetě s AC Milán zasloužená?
Ano
12,2 %
Ne
87,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 10468 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články