Hlavní obsah

Neuvěřitelný gól v Evropské lize. Hráči soupeře protestovali marně

Nikósie/Praha
Aktualizováno

Gól kapitána fotbalistů Omonie Nikósie Jordiho Gómeze z vlastní poloviny hřiště ve čtvrtečním zápase Evropské ligy proti PSV Eindhoven (1:2) se stal hitem sociálních sítí. Pětatřicetiletý španělský záložník si ve 29. minutě všiml, že gólman Yvon Mvogo stojí daleko od branky a povedeným nákopem z 54 metrů jej přeloboval. Gómez napodobil útočníka Glasgow Rangers Kemara Roofea, který minulý týden podobným způsobem skóroval na hřišti Standardu Lutych (2:0) a jemuž rekord soutěže ve vzdálenosti, z jaké padl gól, vydržel jen sedm dní.

Foto: Yiannis Kourtoglou, Reuters

Fotbalisté Omonie Nikósie slaví gól Jordiho Gómeze v Evropské lize.

Článek

Hráči PSV sice proti Gómezově gólu protestovali, protože po nařízení přímého kopu byl míč v době kopu v pohybu, u rozhodčího ale s protesty neuspěli. Ještě do poločasu nicméně zásluhou Donyella Malena vyrovnali a v drué nastavené minutě stejný hráč rozhodl o vítězství nizozemského celku.

Eindhoven se díky výhře posunul v tabulce skupiny E na druhé místo za vedoucí Granadu. Omonia, v jejímž dresu odehráli celý zápas čeští obránci Michael Lüftner a Jan Lecjaks, je s jedním bodem poslední. Kypřané doma příští čtvrtek přivítají Granadu, PSV se střetne s PAOK Soluň.

Reklama

Související témata: