Hlavní obsah

Neuvěřitelný večer, zářil Schick po obratu a dvou gólech v nastavení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První porážka v sezoně? Ne. Proč? Protože mají Patrika Schicka. Fotbalisté Leverkusenu v odvetě osmifinále Evropské ligy předvedli famózní obrat, když proti ázerbájdžánskému Karabachu prohrávali ve druhém poločase o dvě branky. Jenže nakonec zvítězili 3:2 a postoupili do čtvrtfinále. Schick vstřelil dva góly v nastaveném čase. „Neuvěřitelný večer,“ zářil český reprezentant.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Útočník Leverkusenu Patrik Schick slaví druhý gól v utkání proti Karabachu.

Článek

Blázinec. I jindy výřečný záložník Leverkusenu Granit Xhaka prohlásil: „Víte, že často mám co říct, ale teď ani já nemám ta správná slova.“ Německý celek vstřebával euforii po divokém konci, ve kterém zářil Schick.

Stav byl 1:2 pro Karabach, který už hrál v oslabení. Běžela už třetí minuta nastaveného času, když se do Grimaldova centru ve skluzu Schick položil a míč usměrnil do sítě. V tu chvíli vyrovnal na 2:2, za takového stavu by se šlo na prodloužení. Ale na extra porci minut se nedostalo. Za čtyři minuty si český útočník našel na zadní míč po pasu od Exequiela Palaciose a hlavičkou rozhodl.

„Stál jsem dvakrát na správném místě. My útočníci to máme relativně snadné: musíme být v pokutovém území, čekat na centry a pak dát gól,“ zmínil Schick.

Odpálil tunovou nálož extáze a euforie. „Je to skvělý pocit. Jako útočník jste vždy rád, když vstřelíte rozhodující góly. Očekávali jsme, že to bude bláznivý zápas, a stejně jako v prvním utkání jsme bojovali do posledního momentu,“ líčil Schick.

I Xhaka slova nakonec našel. „Lidé možná budou mluvit o štěstí, ale pokud se vám tohle povede osmkrát za sezonu, tak to štěstí není. Věřili jsme si až do konce a ukázali naši mentalitu, která je neuvěřitelná,“ řekl.

Trochu si i zavtipkoval, proč Leverkusen nakonec rozhodl v základní hrací době a neprodlužovalo se. „Lidé jdou brzo ráno do práce stejně jako my. Proto také měli jít brzo do postele a nezůstávat dlouho na stadionu,“ zmínil Xhaka.

Schick před týdnem zařídil remízu 2:2 rovněž v nastaveném čase. Ve čtvrteční odvetě se dostal na plac v 59. minutě, v bráně Bayeru chytal Matěj Kovář, ofenzivní univerzál Adam Hložek zůstal celé utkání na lavičce. „Velký kompliment pro Karabach. Hráli jinak než naši soupeři v bundeslize, udělali nám to těžké,“ konstatoval osmadvacetiletý forvard.

Jeho představení je dobrou zprávou pro český národní tým, který se pod novým trenérem Ivanem Haškem příští týden poprvé sejde a čekají ho přátelské zápasy v Norsku a s Arménií.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články