Hlavní obsah

Panákova chyba? Takovou si nemůže dovolit! zlobil se Vrba

Ten moment si bude pamatovat hodně dlouho. Měl to být jeho životní zápas, namísto toho bude pro stopera Sparty Filipa Panáka čtvrteční večer v padesátitisícovém kotli Ibrox Stadium noční můrou. Zkraje druhé půle posadil Morelosovi na malé vápno nadýchaný centr přesně na hlavu, útočník Rangers vstřelil druhý gól. Letenští po porážce 0:2 už nemůžou postoupit do jarní vyřazovací fáze této soutěže.

Foto: Lee Smith, Reuters

Dominik Holec (vlevo) a Filip Panák ze Sparty.

Článek

Glasgow (od našeho zpravodaje) - „Je to profesionální fotbalista, udělal hrubou chybu. Takovou si nemůže dovolit, budeme mu ji vyčítat. Dostat tak laciný gól se často nevidí. Situace z jeho strany byla zahrána velice špatně. Pokud se z chyby neoklepe, bude to problém," řekl po utkání trenér Pavel Vrba.

Poté, co míč z hlavy Morelose skončil v síti, svalil se Panák na trávník, hlavu ukryl v dlaních. Okamžitě se k němu rozběhli brankář Dominik Holec a druhý stoper Ladislav Krejčí a chlácholili ho.

„Řekl jsem mu, že doufám, že nezmění styl, který hraje. Je to nejfotbalovější stoper, které jsem zatím potkal. Tohle je úděl hráčů, kteří chtějí hrát fotbal. Doufám, že Filip půjde do dalšího zápasu s čistou hlavou," prohlásil Krejčí.

Překvapivý muž mezi letenskými tyčemi Holec neměl proti Morelosovi šanci zasáhnout. Ale ani on Panákovi nic nevyčítal. „Ve fotbale se prostě chyby stávají, patří k němu," zastal se Holec spoluhráče.

V závěrečném duelu ve skupině proti Bröndby Kodaň bude Sparta hájit třetí příčku, která znamená účast v jarním play off Konferenčí ligy.

Reklama

Související témata: