Hlavní obsah

Plzeňské šance ještě vzrostly. Neapoli bude v odvetě chybět Hamšík, který ulehl s chřipkou

Praha

Jednu z hlavních opor budou v odvetnému utkání vyřazovací fáze Evropské ligy proti Viktorii Plzeň postrádat fotbalisté Neapole. Podle informace oficiálních internetových stránek italského klubu neodcestoval s týmem do České republiky Marek Hamšík. Slovenského reprezentanta skolila chřipka. Utkání v Plzni začíná ve čtvrtek ve 21:05, přímý přenos vysílá ČT Sport, podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Salvatore Laporta, ČTK/AP

Marka Hamšíka z Neapole (uprostřed) se v prvním duelu snaží zastavit plzeňští Marek Řezník a (vpravo) a Marián Čišovský.

Článek

Hamšíkova absence bude pro italský celek citelnou ranou, protože po nástupu do druhé půle úvodního zápasu hru domácího týmu hodně oživil a patřil k nejlepším na trávníku. Neapol úvodní duel nakonec prohrála 0:3.

Podle italských médií hodlá trenér Walter Mazzarri šetřit i další opory. Týkat by se to mohlo zejména Edinsona Cavaniho, Paola Cannavara, Huga Campagnara či Gökhana Inlera. Všichni ale do Plzně odletěli.

I tak se ale nedá očekávat, že Neapol odevzdá soupeři postup zadarmo. Inspiraci hledá v loňském dvojutkání s Chelsea v osmifinále Ligy mistrů. Tehdy italský tým vedl 3:1 po prvním zápase, ale Chelsea v odvetě vyhrála 4:1 a postoupila. "Jsme v podobné situaci, jako proti nám byla loni Chelsea," připomněl Mazzarri.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články