Hlavní obsah

Pobodaný fanoušek Slavie: Policii nezajímalo, co se děje. Sanitku zavolali až po čtvrté urgenci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zápas Slavie, na který se do Říma proti místnímu AS vypravil, strávil po ataku domácích chuligánů v nemocnici. Jeden z fanoušků fotbalové Slavie tam skončil s dvěma bodnými ranami. Pro Sport.cz se uvolil celý incident popsat, přál si ale zůstat v anonymitě. Tady je jeho popis celé události:

Foto: Guglielmo Mangiapane, Reuters

Fanoušci Slavie v Římě

Článek

„S přáteli jsme vystoupili na konečné stanici tramvaje a šli jsme směrem ke stadionu, kde jsme zahlédli skupinku asi patnácti až dvaceti Čechů, kteří byli v doprovodu policie. Řekli jsme si, že by byl dobrý nápad se k nim přidat kvůli větší bezpečnosti, což se nakonec ukázalo jako velký paradox.

Když jsme s touhle skupinou ušli asi sto metrů, zničehonic za námi vznikl povyk a najednou mě něco štíplo do zadku. Nejdřív jsem si myslel, že je to nějaký paralyzér nebo něco podobného.

Byla to banda asi pěti Římanů. Seběhlo se to strašně rychle. Během pěti až deseti vteřin bylo po všem. Když jsem se podíval na světlo, měl jsem ruku od krve. Začali jsme urgovat policii, aby zavolala sanitku a nějakým způsobem nás chránila. To se sice zpočátku stalo, přišlo asi pět těžkooděnců, ale ti během dvou minut odešli zpátky a zůstali tam s námi pouze dva civilové, kteří prakticky nejevili zájem situaci nějakým způsobem řešit.

Až po čtvrté a důrazné urgenci zavolali sanitku, která přijela asi až za čtyřicet minut. Prvotně mi to ani nechtěli ošetřit, to museli dezinfekcí udělat moji přátelé. Úplný disrespekt k fanouškům. Kdybychom byli oblečení do slávistického… Ale já na sobě ani slávistického neměl. Byl jsem normálně oblečený, měl jsem džíny a bundu. Měl jsem štěstí v neštěstí.

Když přijela sanitka, zjistili lékaři, že šlo o dvě bodné rány. Já si původně myslel, že byla jedna. Jednu jsem cítil, ta byla hlubší. Spravilo to šest stehů. Přijeli jsme do nemocnice, nikdo tam prakticky neuměl anglicky. Koukali tam na mě trochu skrz prsty a s překladem mi pomáhala jedna pacientka, která anglicky uměla. Jinak nevím, jak bych se s nimi domluvil.

Co se týče celé situace, vůbec nechápu, jak tohle policisté mohli dopustit, když tomu přihlíželi. Viděli, že tam banda chuligánů nabíhá. Vůbec je ale nezajímalo, co se děje, a nechtěli pomoct.“

Reklama