Hlavní obsah

Před konfrontací se Skoty velká výstraha, vysvětloval slávistický kapitán, proč se rozpálil na hřišti i v kabině

Už na hřišti se pořádně rozpálil, když se ostravský Tetour zjevil v samém závěru v šanci, která přímo volala po vyrovnání. A v kabině si vzal slávistický kapitán slovo zase. „Aby ne. Druhá půle byla velkou výstrahou. Mě i další kluky to naštvalo, takže jsme si to museli vyříkat,“ netajil Jan Bořil po protrpěné výhře nad Baníkem, že podobný výkon a obdobný přistup by ve čtvrtečním osmifinále Evropské ligy na skotský Glasgow Rangers těžko stačil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Peter Olayinka (dole) a Jan Bořil oslavují gól.

Článek

Nejdřív trable s opakovaným výskytem koronaviru, které během soboty vyvolávaly obavy, jak na tom se slávistickým fotbalisty vůbec je, a hlavně jak na tom Trpišovského kádr ve čtvrtečním prvním osmifinále Evropské ligy bude, čtyřiadvacet hodin poté trýznivý druhý poločas ligové partie s Baníkem.

„Problémy s koronavirem naši přípravu na čtvrteční střetnutí neohrozí, s tím problém nebude. Děláme vše proto, abychom se nenakazili. Od respirátorů na obličeji po čištění rukou dezinfekčními gely, " zachovával klid a nadhled slávistický kapitán.

Zato výkon jeho týmu proti Baníku ho z míry vyvedl. Zvlášť po první půli, která vypadala doslova idylicky. Vždyť Slavia měla proti sobě soupeře hrajícího jen v deseti, vedla o dvě branky a vše nasvědčovalo tomu, že zápas bude už jen otázkou skóre.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vyloučený Martin Fillo z Baníku Ostrava a rozhodčí Ondřej Pechanec.

„Po výborné první půli jsme ztratili koncentraci a vypadli ze hry. Každý chtěl dát sám gól, přestali jsme kombinovat, nikdo se nenabízel, vzdali jsme se toho, co nás normálně zdobí," vysvětloval Bořil, co ho podruhé během utkání tak dopálilo.

Nejdřív faul ostravského Filla, který dost dobře nechápal.

„Byli jsme u sebe a on mi z ničeho nic dal rukou nebo loktem do obličeje. Vůbec nevím, proč to udělal," podivoval se zkratu zkušeného ostravského fotbalisty. „Jednoznačný faul na červenou," ani se nedivil, že rozhodčí poslal Filla už po třech minutách ze hřiště.

V druhé půli - a v jejím závěru hlavně - se slávistický kapitán dopálil znovu. Tentokrát na spoluhráče.

„Měli jsme balon na noze u jejich praporku, ale místo toho, abychom udělali faul, roh nebo alespoň aut, nechali jsme soupeře nakopnout míč dopředu. Tetour byl najednou úplně volný a je jen štěstí, že střílel vedle," vytočila ho infarktové situace v nastaveném čase, kdy scházelo málo, aby Slavia přišla o výhru.

„Naštvalo mě to. Další kluky také, proto jsme si to museli v kabině vyříkat. Zápas jsme sice nakonec zvládli, tři body jsou naše, ale druhá půle byla velká výstraha," přiznával Bořil už s vírou, že výstraha před čtvrtečním prvním osmifinále Evropské ligy s Glasgow Rangers patřičně zapůsobí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Praha oslavují druhý gól během utkání s Baníkem Ostrava.

„Líbí se mi, jak ostrovní celky hrají, takže se na utkání moc těším. Bude to padesát na padesát, ale věřím, že doma vyhrajeme, dvojzápas zvládneme a postoupíme."

Reklama

Související témata: