Hlavní obsah

Při výtržnostech diváků na fotbale v Marseille utrpěli zranění tři policisté

Další vlna výtržností při fotbale ve Francii poznamenala čtvrteční zápas Evropské ligy v Marseille. Duel mezi Olympique a Galatasarayem Istanbul byl v prvním poločase na dlouhé minuty přerušen, zranění utrpěli nejméně tři policisté. Pět násilníků - tři příznivce tureckého klubu a dva domácí - strážci pořádku zatkli.

Foto: Daniel Cole, ČTK/AP

Další vlna výtržností při fotbale ve Francii poznamenala čtvrteční zápas Evropské ligy v Marseille

Článek

"Dnes večer bylo na pořádání fotbalového zápasu zapotřebí 550 policistů. Tři z nich utrpěli zranění," napsal policejní prefekt Frederique Camilleri na Twitteru.

I když byl zápas dopředu označený za rizikový a fanoušci Galatasaraye nemohli z Turecka přicestovat, hosté měli v kotli zhruba 2500 příznivců. Pyrotechnikou se však vyzbrojili i domácí ultras. Během utkání se jim snažili domluvit kouč Fatih Terim i kapitán Olympique Dimitri Payet.

Zápas skončil bezbrankovou remízou. Na Stade Vélodrome mu přihlíželo na 45 tisíc diváků. Oběma klubům nyní hrozí sankce od UEFA. "Už zase incidenty na francouzském stadionu," uvedla rozhlasová stanice RMC Sport a Le Parisien přidal: "A stále to pokračuje."

Reklama

Související témata: