Hlavní obsah

Sázkaři Spartě věří, přestože bookmakeři favorizují na postup turecký velkoklub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další fotbalový svátek na Letné. Fotbalisté Sparty odehrají večer odvetné utkání play off Evropské ligy proti Galatasarayi. V Istanbulu prohráli 2:3, doma tak budou dohánět jednogólové manko. V odvetě se očekává velmi vyrovnaný duel, domácí jsou opravdu jen mírnými favority v kurzu 2,52:1. Na výhru hostí je vypsán kurz 2,6:1 a na remízu 3,8:1. Co se postupu týče, jsou favority Turci v kurzu 1,3:1. Na Letenské je kurz 3,2:1.

Sparta se v odvetě musí obejít bez klíčových hráčů. Nastoupí tři noví a zvládnout to, je si jistý Brian Priske.Video: Sport.cz

 
Článek

Fanoušci jsou optimisté. U Tipsportu 66 % sázkařů věří, že Sparta v odvetě zvítězí, a tím pádem se výrazně přihlásí o postup, přestože na postup bookmakeři favorizují turecký velkoklub.

„Je velká škoda tří sparťanských absencí kvůli kartám, zvlášť kapitána Krejčího. Každý je nahraditelný, ale Krejčí má v sobě cennou porci vítězné mentality. Umí ji na hřišti ve vypjatých chvílích použít pro svůj tým, což je někdy víc než samotná fotbalovost hráče. Tohle může sparťanům chybět,“ obává se Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu.

„Na druhou stranu má trenér Priske opravdu široký kádr a věřím, že Krejčího vítěznou náturu dokáže přenést na hřiště někdo z jeho spoluhráčů,“ dodává.

Muslera? Na to, kolik mu je, umí skvěle nohama, což staří gólmani moc neumějí, chválí gólmana Galatasaraye Filip Panák .Video: Sport.cz

„Český zástupce nebyl v úvodním zápase horší, ale doplatil na celou řadu chyb. Sparta si každopádně potvrdila, že se může tureckému velkoklubu rovnat. Doma pak mužstvo ještě získává na síle, nicméně Priske se musí vyrovnat s celou řadou absencí. Vedle Krejčího bude mimo Birmančevič a také Ryneš, což je problém zejména pro levou stranu hřiště,“ poukazuje Roman Kovařík, expert sázkové kanceláře Fortuna.

„V ofenzivním trojzubci se patrně objeví Haraslín - Kuchta - Karabec. Také obrana s Vitíkem - Sörensenem a výjimečně i Panákem by měla mít velkou kvalitu. Největším problémem je tak vlastně absence Ryneše, Zelený má zdravotní potíže, Pešek proti Liberci neobstál. Nabízí se rovněž varianta s Wiesnerem přes nohu, kterou už Priske dříve použil, ale Wiesner na úroveň Sparty a mezinárodních zápasů jednoduše nemá,“ přemítá Kovařík.

„Sparta je v našich očích v zápase mírným favoritem, byť kurzy na výsledek po 90 minutách jsou velmi vyrovnané. V prvním zápase sparťané předvedli povedený a sympatický výkon, rozdíl v obou týmech byl především v proměňování šancí,“ poznamenává Jakub Vilikus, hlavní bookmaker společnosti Betano.

„Pokud Sparta dokáže své šance využít, může uspět. Přestože se bude muset poprat s několika zásadními absencemi, faktor domácího prostředí i dosavadní domácí výsledky v Evropské lize mluví pro ni. Dlouhodobě je úřadující český mistr na Letné velmi silný,“ míní Vilikus.

„Galatasaray přijel do Prahy s respektem. Poté co jej Sparta zaskočila na domácí půdě, přistoupí turecký celek k odvetě s maximální koncentrací. Hosté se musejí obejít bez stopera Nelssona, na druhou stranu v prvním utkání nevytáhli všechny své trumfy. Větší porci minut by mohl dostat třeba Zaha, což je fantastický hráč s dobrou produktivitou,“ varuje Kovařík.

„Také Carlos Vinicius nebo Tete mohou dostat větší minutáž, v základu pak nebude chybět tandem Icardi - Mertens. Galatasaray se tak i na Letné v koncovce prosadí. K vidění bude vyrovnaný duel. Gólově se mohou prosadit opět oba celky, remíza o půli nebo na konci utkání není špatnou volbou,“ myslí si Kovařík.

Vítězství Sparty u jeho kanceláře očekává více než polovina sázkařů. Na výhru hostů z Istanbulu míří necelá třetina vkladů a na remízu zbývá aktuálně 16 %.

Fotbalisté Sparty ladí formu na odvetu s Galatasarayem. Na předzápasovém tréninku panovala dobrá nálada.Video: Sport.cz

„Rovněž my máme zanalyzovány zápasy Galatasaraye, který venku nepředvádí tak přesvědčivé výsledky jako v Istanbulu. Namátkou mohu jmenovat jejich duel v základní skupině Ligy mistrů v Kodani, kde přes nutnost bodů byli prakticky po celé utkání horším a pasivnějším týmem,“ připomíná Vilikus.

„V součtu věří ve výhru Sparty v základní hrací době 75 % českých sázkařů, v rámci zahraničních trhů jde naopak 60 % tipů na turecký tým. Čeští fanoušci pak ve velké míře sázejí také na celkový postup Sparty v kurzu 3,35,“ hlásí za Betano.

„Sázkoví experti očekávají velice vyrovnaný souboj. Před odvetou jsme zatím přijali na domácí 69 % náběrů, na výhru soupeře jde 24 % vkladů. Remízu tipuje jen nízké procento sázejících,“ říká Markéta Světlíková, mluvčí Chance.

Avizuje, že se více sází na počet gólů. „Bookmakeři i fanoušci odhadují, že se prosadí oba týmy a dohromady padnou alespoň tři góly.“

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.