Hlavní obsah

Sedm kulí do Jedličky! Kat Jablonce dostal výprask a atakoval slovenský rekord

Linec

Debakl je slabé slovo. Moc nechybělo, aby Dunajská Streda v rakouském Linci vyrovnala rekordní prohru slovenského fotbalového týmu v evropských pohárech. Ve 3. předkole Evropské ligy jí LASK uštědřil debakl 7:0. Výbuch je zajímavý i z českého pohledu. DAC v minulém předkole vyřadil Jablonec (5:3 po prodloužení), všech sedm gólů pak v Linci inkasoval brankář reprezentačního týmu do 21 let Martin Jedlička.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Dunajské Stredy Martin Jedlička v Linci sedmkrát inkasoval...

Článek

Sedm kulí si domů na Žitný ostrov odvezl jasný lídr slovenské ligy, který během úvodních sedmi kol domácí soutěže ještě neztratil ani bod. Dunajská Streda navíc byla posledním zástupcem své země v pohárech...

„Skutečně těžko se hledají slova po takovém debaklu. Prohráli jsme zaslouženě a je třeba přiznat, že jsme mohli i vyšším rozdílem," líčí na rovinu obránce Dominik Kružliak.

Slovenským maximem nakonec zůstává výsledek Matadoru Púchov, který v říjnu 2003 v odvetě 1. kola Poháru UEFA vyfasoval na Camp Nou od Barcelony debakl 0:8.

DAC byl nicméně hodně blízko. Domácí na začátku druhého poločasu vedli 3:0, když byl ve 48. minutě za hrubost vyloučen Blackman. Bez svého pravého obránce se Dunajská Streda v oslabení proměnila v bezmocného fackovacího panáka.

Soupeř byl moc silný

„Sezona pro nás zatím byla fantastická... Nechci mluvit o detailech, soupeř byl pro nás prostě velmi silný," krčí rameny německý trenér Bernd Storck. „Chceme pokračovat v předchozích výkonech, proti Jablonci jsme hráli na nejvyšší možné úrovni. V příštím ročníku se vrátíme silnější," ujišťuje kouč internacionálního týmu.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Jakub Považanec z Jablonce a András Schafer z Dunajské Stredy v utkání 2. předkola.

Už možnost hrát 3. předkolo byla pro klub ze Žitného ostrova historická, nikdy předtím totiž v pohárové Evropě nedošel tak daleko.

Čtvrteční večer v Linci se však pro něj stal černou můrou.

LASK v úvodních dvou kolech rakouské ligy vstřelil celkem jen dva góly, proti Dunajské Stredě doslova explodoval a pohárový duel proměnil v exhibici.

„Měli jsme před soupeřem respekt, ale na trávníku jsme působili suverénně," pochvaluje si trenér Dominik Thalhammer, jehož tým si v play off zahraje na hřišti Sportingu Lisabon.

Reklama

Související témata: