Hlavní obsah

Sima na Letné: pískot už při představování. Je to inteligentní hráč, má jasno Kuchta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téměř před třemi lety na Letné válel, v derby S pomohl Slavii dvěma góly k jasnému triumfu 3:0. Ve čtvrtek se na stadion Sparty útočník Abdallah Sima vrátil v dresu Rangers. V duelu Evropské ligy byl dlouho neviditelný, po přestávce ale ukázal několik dobrých věcí. Z Prahy si se skotským gigantem odvezl bod za bezbrankovou remízu.

Nepřekvapilo ho, že mě vidí v dresu Sparty, popisuje Jan Kuchta setkání s exslávistou v dresu Rangers. Rád jsem Simiče viděl!Video: Sport.cz

 
Článek

Sima se před výkopem pozdravil se sparťanským útočníkem Janem Kuchtou. Možná vzpomínali na zápas z prosince 2020, kdy v sešívaném dresu společně dobyli Letnou. „Rád jsem Simiče (Simu) viděl, udělal v kariéře taky kus cesty. Je konečně zdravý, pro Rangers je důležitým hráčem. Den před zápasem jsme si poslali pár zpráv, těšili jsme se na sebe. Před výkopem jsme se pozdravili i naživo,“ řekl po utkání sparťanský útočník Jan Kuchta s tím, že jeho někdejší parťák z Edenu nebyl překvapený, že se po ruském angažmá nevrátil do Slavie a upsal se Spartě.

„Věděl, jaká je situace ve Slavii. Nechtěl bych k tomu víc dodávat, Simič je inteligentní hráč,“ podotkl letenský útočník. Sima byl každopádně na Letné jako bývalý slávista osobou nežádoucí. Už při představování sestav se u jeho jména ozval ostrý pískot tribun. Ten doprovázel také každý jeho dotek s míčem. Když jej sparťané obrali o míč, Letná slavila, jako by Pražané vstřelili gól.

Bohužel jsem selhal, nechápu, proč jsem dneska přestřelil. Hroutit se z toho ale nebudu, říká Jan KuchtaVideo: Sport.cz

Na nezvyklé pozici levého křídla byl v prvním poločase neviditelný. Borec, který se trefil za Rangers v každém z posledních pěti zápasů (v sobotu vstřelil dvě branky Hibernianu ve skotské lize), sváděl zprvu souboje s Preciadem, poté se střídajícím Wiesnerem.

V úvodním dějství byl ovšem přikován na vlastní polovině. Stejně jako jeho spoluhráči. Sparta jim totiž dopředu nic nedovolila. Druhý poločas byl jiný. Sima měl mnohem víc prostoru, ukázal, že dopředu umí. Byl v několika nebezpečných akcích, po jeho centrech a přihrávkách to často před brankou Sparty hořelo. Do šance se ale za celý zápas nedostal, nevyprodukoval ani střelu na branku.

„Sima hrál nalevo, musel i bránit, tudíž měl méně šancí prosadit se vepředu. Jsem s jeho výkonem spokojený, týmu pomohl. Podobně jako v předchozích zápasech,“ chválil Simu po utkání trenér Rangers Philippe Clement. Jak si Sima povede v odvetě na Ibrox Stadium za čtrnáct dnů?

Reklama

  0 : 2 AS Řím - Leverkusen 0 : 2 80. min Živě
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.