Hlavní obsah

Sima znovu hrozí Spartě. Kouč Rangers kupoval jiného slávistu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zazářil jako meteor, v sezoně 2020/21 nasázel v české lize 11 gólů. Dva z nich právě Spartě, když sešívaní v derby na Letné zvítězili suverénně 3:0. Bývalý fotbalista Slavie teď má sparťany na mušce zase. Senegalský útočník skóroval v pěti soutěžních zápasech po sobě (dal při tom 6 branek) a vstřelil oba dosavadní góly Rangers ve skupině Evropské ligy.

Na Simu si musíme dát pozor, je to velká hrozba, varuje Lukáš Sadílek a trenér Priske má kvůli tomu jasný vzkaz pro fanoušky. Video: Sport.cz

 
Článek

Jasná hrozba. Letenští moc dobře vědí, na koho si ve čtvrtek večer dát pozor.

„Určitě jeho jméno v kabině padlo. Když jsme sledovali video, nakoukali jsme si jeho poslední góly, protože v posledních zápasech je opravdu ve formě. Téma to bylo, ale žádné speciální ne, už je nějakou dobu z české ligy pryč,“ líčí záložník Lukáš Sadílek, který zažil Simu ještě jako hráč Slovácka.

„O jeho minulosti jsme se vůbec nebavili, jenom o tom, že je to dobrý hráč a že si na něj budeme muset dát pozor, protože do ofenzivy je velkou hrozbou,“ dodává Sadílek.

Brian Priske se přátelí s trenérem Rangers Clementem. Přeju mu jen to nejlepší, ale ne v dvojzápase s námi!Video: Sport.cz

„Sima má vynikající formu. Rangers však mají hodně kvalitních individualit. Čeká nás obtížný zápas, my si ale věříme,“ přikyvuje trenér Brian Priske.

Dvaadvacetiletý Senegalec je v Rangers na hostování z Brightonu.

„Abdallah v sezoně odvádí skvělou práci, je velmi motivovaný. Pracuje pro tým, nemyslí jen na střílení gólů a sbírání asistencí, ale i na své obranné povinnosti,“ kvituje nový trenér týmu Philippe Clement. S Rangers podepsal smlouvu do roku 2027.

Foto: Reuters

Trenér Philippe Clement v akci

Bývalému belgickému reprezentantovi se při příjezdu na letenský stadion vybavily vzpomínky na úspěšnou baráž s Českem o postup na mistrovství světa 2002. Po úvodní domácí výhře 1:0 zvítězili Rudí ďáblové stejným poměrem i v Praze.

„Když jsem vstoupil na hřiště, zaplavil mě velmi dobrý pocit. Uvědomil jsem si, že stadion znám, protože před více než 20 lety jsme tady s Belgií postoupili na mistrovství světa. Tyhle věci ještě umocňují pocit z pohárových zápasů,“ vyznává se Clement.

Také jako kouč má zkušenosti s českým fotbalem. „S Genkem jsem hrál proti Slavii (v únoru 2019 v neúspěšném 2. kole Evropské ligy). Když jsem pak byl v Bruggách, koupili jsme z ní Simona Deliho. Českou ligu jsem tehdy hodně sledoval,“ vypráví nedávný kouč Monaka.

Spartu čeká doma Glasgow Rangers. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Těší se na Priskeho, bývalého spoluhráče z FC Bruggy. Společně tam kopali v obraně v letech 2006 až 2008 a vyhráli Belgický pohár. Jako trenéři pak proti sobě stáli v říjnu 2021 v belgické lize, kdy Priske vedl Antverpy a Clement Bruggy. Zápas skončil 1:1.

„Známe se dlouho, Brian hrál v Belgii nejdříve za Genk, můj bývalý tým. Pak jsme spolu hráli v Bruggách a zůstali v kontaktu. Měli jsme spolu dobrý vztah. Potom trénoval Antverpy. Je to velmi milý člověk a fotbalový závislák, celé večery můžeme prokecat o fotbale. Jsem rád, že o mně říká hezké věci, protože zná i ty špatné,“ směje se Clement.

„Bude skvělé se znovu vidět, už je to nějaká chvíle od našeho posledního setkání. Jsme typem lidí, co se mají rádi před zápasem i po něm. V jeho průběhu ale o něco méně,“ culí se rodák z Antverp.

Reklama

  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.