Hlavní obsah

Škoda, chtěli jsme hrát v Lille ještě o postup, litoval slávistický smolíček Vlček

„To je, to je - celý Standa Vlček...“ hlesl televizní spolukomentátor Pavel Hoftych, když útočník v sešívaném dresu v tutové šanci přestřelil branku a zoufale padl na trávník. Bývalý kapitán fotbalové Slavie měl v Evropské lize Janov několikrát na lopatě, ale gól si Stanislav Vlček nepřipsal. O jeden regulérní obrali rozhodčí jeho, o druhý Hlouška. A tak se Pražané s Evropou loučí.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Stanislav Vlček ze Slavie (vlevo) bojuje o míč s Ivanem Juričem z Janova.

Článek

S Janovem jste jen remizovali 0:0, takže Slavia znovu skončí již v základní skupině.

Škoda, to nás mrzí. Neodehráli jsme špatné zápasy, oba dva s Valencií a teď s Janovem. Nemáme se za co stydět. Chtěli jsme hrát v Lille ještě o postup, aby se bylo o co prát.

Teď budete dva týdny čekat na poslední zápas, v němž už jste bez šancí na celkový úspěch...

Až do neděle jsme dostali od trenéra volno. V této situaci to však bude dlouhé čekání. Na druhou stranu nám odpočinek přijde vhod. Proti Janovu jsme stejně jako v obou zápasech s Valencií hráli běhavý fotbal. Stojí nás to hodně sil, ale jinak v Evropské lize hrát nelze.

S Janovem jste doma znovu doplatili na neproměňování šancí.

Trápí nás to celý podzim. Chybí nám víc střel ze střední vzdálenosti, ve vápně toho zase dost zahodíme.

Přitom se zdálo, že Janov je k poražení.

Také jsem čekal, že Italové předvedou v Edenu mnohem lepší výkon. Přehrávali jsme je, vlastně jsme jim skoro nic nedovolili. Naše obrana soupeře do žádné šance nepustila.

Němečtí rozhodčí obrali o gól nejdřív vás a v nastavení pak Hlouška...

Ve sporných situacích sudí soupeři trochu připískával. Kluci se dušují, že před druhým gólem žádný faul na brankáře nebyl. Ale to nemá cenu - alespoň jeden gól jsme dát měli a byl klid.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články