Hlavní obsah

Skončilo slávistické rotování se sestavou? Uvidíme, nechal Šilhavý před cestou do Tel Avivu rébus otevřený

Praha

Slávistický dirigent Hušbauer to byl, kdo po prohře v ostře sledovaném ligovém duelu v Plzni vypustil džina pochybností ze sešívané šejkru, v němž kouč Šilhavý až dosud s vytrvalou pravidelností mixoval sestavy pro duely v domácí soutěži a v Evropské lize. „Každý zápas hraje jiná sestava, navíc každý na jiném postu. To má vliv na naši hru, není to ideální," adresoval ostrou výčitku trenérovi. Stále platnou a teď navíc hodně aktuální, protože na Slavii čeká už ve čtvrtek klíčový zápas na evropské pohárové scéně v Tel Avivu, v němž jí půjde o postup do další fáze.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dva dvougóloví střelci Slavie - Milan Škoda a Jaromír Zmrhal.

Článek
Fotogalerie

Josefu Hušbauerovi se nelíbí velká rotace ve Slavii

Aktuální o to víc, že Slavia si v malém pražském derby s Duklou patřičně zvedla sebevědomí pošramocené porážkami s Villarrealem a Plzní a vysokou výhrou 5:0 před cestou do Tel Avivu naznačila, že by právě sobotní základní sestava mohla být pro zbytek podzimu tou pravou.

Se střílejícím Škodou, který v Evropské lize až dosud přenechával své místo Necidovi, se Zmrhalem, jenž se právě proti Dukle probudil z podzimní letargie a pro něhož měl i trenér Šilhavý slova chvály, ale třeba i s režisérem Hušbauerem, jemuž není role náhradníka na evropské scéně rovněž ani trochu po chuti.

„Jestli je rotace naší sestavy problém? Za mě určitě ano. Myslím, že s touhle situací nejsem spokojený. Když se podíváte na Plzeň, ligu i poháry hraje prakticky ve dvanácti ledech. A je to vidět, víc si rozumí. Nám tyto věci chybí," pronášel Hušbauer po zmiňovaném střetnutí v Plzni. A docela jistě nejen za sebe...

Po výprasku uštědřeném Dukle sice nikdo ze slávistů podobně otevřeně nemluvil, ale i z náznaků se dalo vyčíst, že k opětovné rotaci sestavy není ve čtvrtek v Tel Avivu důvod.

„To nerozhoduje, ale myslím, že trenér se bude držet toho, jak je to teď nastavené. Asi to tak bude," reagoval Milan Škoda mnohoznačně na dotaz, zda mu dva góly pomohou v Izraeli k místu v základní sestavě. „Každý chce nastoupit v základu, ale respektujeme trenérovo rozhodnutí," přidával vzápětí.

Jaromír Zmrhal, jenž vstřelil rovněž dvě branky, mluvil po derby obdobně.

„Každý zápas je jiný, takže uvidíme, jaká bude sestava. Doufejme ale, že to takto pojede dál a uděláme nějakou šňůru," naznačoval, že by byl moc a moc rád, kdyby mu dvě trefy pomohly ve čtvrtek k cestě do sestavy.

„Podal skvělý výkon, který od něho budeme chtít i v dalších zápasech. Vím, co v něm dřímá, ale na podzim ne a ne se probudit. Tentokrát předvedl, co umí, takže věřím, že pro nás bude posilou i do dalších zápasů," kvitoval Zmrhalovo účinkování v utkání s Duklou trenér Šilhavý.

Na otázku, zda ho výkon Zmrhala a vůbec celého týmu v konfrontaci s Duklou přesvědčil, že by mělo neustále rotování sestavy skončit, ovšem jednoznačně neodpověděl.

„Uvidíme, třeba to tak bude," nechal rébus otevřený až do čtvrtečního večera.

Reklama