Hlavní obsah

Slavia doplnila soupisku pro EL

Praha

Fotbalová Slavia Praha dopsala na soupisku pro jarní část Evropské ligy dva obránce, Alexandera Baha se Simonem Delim a záložníka Jakuba Hromadu. Červenobílí o tom informovali na svém webu. Nedostalo se na jednu ze zimních posil, zadáka Tarase Kačarabu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zimní posila Slavie Alexander Bah.

Článek

Podle pravidel Unie evropských fotbalových asociací (UEFA) mohou jednotlivé kluby udělat oproti podzimu jen tři změny na soupisce. Pražané vyřadili trojici, která odešla na hostování. Jde o obránce Ondřeje Karafiáta, záložníka Tomáše Malinského a útočníka Petara Musu.

Z nových posil se slávisté rozhodli dopsat dvojici obránců, Dána Baha a Deliho z Pobřeží slonoviny, kterého úřadující český mistr a lídr ligové tabulky získal na začátku týdne na hostování z Brugg. Pražané doplnili ještě navrátilce z hostování v Liberci Hromadu. Vzhledem k tomu, že bylo možné udělat jen tři změny, zůstal na soupisce i zraněný stoper David Hovorka.

Na další se nedostalo. Evropskou ligu si na jaře nezahraje ukrajinský stoper Kačaraba, který přišel do Slavie v zimě na hostování s opcí z Liberce. Z aktuálního kádru zůstali mimo soupisku pro pohárovou soutěž také další navrátilci z hostování záložník Michal Beran a útočníci Mick van Buren s Júsufem Hilálem.

Slavia vstoupí do jarní části Evropské ligy 18. února, kdy v prvním zápase úvodního kola vyřazovací fáze přivítá anglický Leicester. Odvetu odehraje o týden později venku.

Reklama

Související témata: