Hlavní obsah

Slavia dopsala Staňka na soupisku pro Evropskou ligu, nahradil zraněného Koláře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Slavia hlásí změnu na soupisce pro fotbalovou Evropskou ligu. Čerstvě se v ní objevil uzdravený brankář Jindřich Staněk, nahradil Ondřeje Koláře, jenž utrpěl zlomeninu člunkové kosti. Víkendový debutant tak teoreticky může nastoupit ve čtvrtek v prvním osmifinále soutěže v Itálii proti AC Milán.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Brankář Slavie Jindřich Staněk

Článek

Staňkův příběh ve Slavii zatím nabízí řadu zajímavých zvratů. V zimní přípravě se potýkal se zraněním lýtka, a proto se premiéra posily, za kterou sešívaní poslali do Plzně záložníky Červa a Valentu a 12,5 milionu korun, odkládala. Úvodních pět soutěžních zápasů nebyl Staněk ani na lavičce. Všechny odchytal Aleš Mandous.

I kvůli zranění nebyl rodák ze Strakonic původně zapsán na soupisku Evropské ligy, Slavia tři změny využila k dopsání jiných nových hráčů (Ondřeje Zmrzlého, Davida Zimy a El Hadjiho Malicka Dioufa). Aktuální Kolářovo zranění ale umožnilo sešívaným učinit další rošádu.

Staněk chytal poprvé v neděli v derby na Spartě, vychytal čisté konto, moc práce neměl. „Poslední dva týdny to Jindra směřoval k tomuto zápasu, toho si cením. Již po dvou ostrých trénincích do toho chtěl jít, zvládl to skvěle,“ uvedl slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

„Zapojil jsem se do tréninku v pondělí, šli jsme postupně. Testovali jsme, co lýtko vydrží. Dospělo to až do stavu, kdy jsem mohl do plného zatížení. Pak už bylo na trenérech, jestli mě postaví. Já řekl, že jsem připravený,“ vylíčil Staněk.

Je otázkou, kdo dostane příležitost ve čtvrtek v kotli na milánském San Siru. Trpišovský před startem naznačil, že by evropské poháry stejně chytal Mandous. „Mandy odchytal podzim v pohárech a dostal nás tam, kam nás dostal. Takže by stejně pravděpodobně zahajoval evropské zápasy on,“ řekl kouč po generálce se Zlatými Moravci. Ve čtvrtek se uvidí, jestli tato slova stále platí.

Reklama