Hlavní obsah

Tajný trumf Slavie Staněk: Jsme v boji o titul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Teprve v sobotu odpoledne se trenéři Slavie definitivně rozhodli, že pro nedělní ligové derby vytasí nečekaný trumf. V brance se poprvé v soutěžním utkání po přestupu z Plzně objevil Jindřich Staněk. Reprezentační gólman, jenž poslední týdny absentoval kvůli problémům s lýtkem, vychytal při remíze 0:0 čisté konto.

Jindřich Staněk chtěl stihnout derby za každou cenu. O jeho startu se rozhodlo večer před zápasemVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Máte za sebou hektický poslední týden?

Zapojil jsem se do tréninku v pondělí, šli jsme postupně. Testovali jsme, co lýtko vydrží. Dospělo to až do stavu, kdy jsem mohl do plného zatížení. Pak už bylo na trenérech, jestli mě postaví. Já řekl, že jsem připravený.

Jak jste se před utkáním cítil?

Nebudu lhát, trochu nervózní jsem byl. První zápas v novém klubu a hned ten největší, jaký může být. Snažil jsem se nastavit jako vždy, abych nebyl moc přemotivovaný, abych našel ideální balanc. Povedlo se.

Definitivně jsme rozhodli v sobotu kolem šesté hodiny večerní. Poslední dva týdny vše k derby směřovalo, chtěl ho stihnout. Cením si toho, mohl ještě týden počkat. Změnilo se nám pár věcí, třeba pravá noha v zakládání útoků. Využili jsme Jindrových dlouhých nákopů. Zvládl to skvěle.
Jindřich Trpišovský

Utkání moc šancí nenabídlo, nečekal jste více práce?

Všichni jsme asi očekávali, že utkání bude více o útočných akcích. Po středečním poháru toho ale měly oba týmy celkem dost. I když úplně spokojeni nejsme, tak remíza je spravedlivá.

Remíza, která znamená, že na Spartu stále ztrácíte čtyři body.

Je důležité, že jsme na dostřel, mohou rozhodnout dva zápasy. Soustředíme se na sebe, abychom získali plný počet bodů. Jakmile Sparta zaváhá, musíme být připraveni toho využít. V boji o titul jsme.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Lukáš Haraslín Jindřicha Staňka nepřekonal.

Ve středu šla v MOL Cupu dále Sparta, jak těžké bylo na neúspěch zapomenout?

V poháru jsme podali dobrý výkon a je škoda, že jsme ztratili vedení 2:0. Hodnocení duelu bylo pozitivní a museli jsme se hned přenastavit na ligový zápas. Zklamání panovalo jen krátce. V lize jsme chtěli navázat na bojovnost a vysoké napadání. A do obrany, za mě v pořádku.

Ve druhém poločase jste měl několik na první pohled riskantních rozehrávek, nebál jste se chyby?

Vůbec ne. Je pravda, že Sparta změnila presink. V první půli nám rozehrávka vycházela. Pro mě osobně bylo klání náročné. První v novém dresu, zvykám si na jiný styl hry. Kluci se ale pořád nabízeli, takže v pohodě.

Reklama